Dagens Nyheter

24 juni 2016

Nyhetsflödet fredag den 24 juni

Kritiserad muslimsk grupp får halv miljon av staten
- Dagens Nyheter - "Staten har beviljat 535.200 kronor till kritiserade Sveriges förenade muslimer. Organisationen, som förknippats med extremism och hat mot homosexuella, ska använda skattepengarna för att motverka rasism och intolerans.
– Jag ser massvis med frågetecken, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp som är överraskad över bidraget.SFM och dess företrädare har upprepade gånger knutits till uppgifter om extremism och radikal islamism. Senast skedde detta inför att föreningen i mars i år planerade att hålla sin årliga konferens ”Jag är muslim” i en kommunal idrottshall i Göteborg.
   Säpo hade inlett förundersökning om brott med koppling till vad som påstods vara våldsbejakande extremism. När informationen nådde Göteborgs stad beslutade kommunen att bryta avtalet."

 ”Kyrkan vill inte bita den hand som föder den”
- SVT Opinion - "”Kommunal och Svenska kyrkan har tyvärr något gemensamt. Ledande befattningshavare har tagit sig rätten att hantera andra människors pengar som om de vore ens egna”. Det skriver Elisabeth Sandlund, opinionsredaktör på Dagen, i ett debattinlägg på SVT Opinion.
  Hon syftar på Aftonbladets och Ekots avslöjanden om att medlemmarnas pengar gått till att bekosta kyrkopolitikers och tjänstemäns lyxiga resor, i vissa fall i helt privata syften. Ett systemfel som kan rättas till, menar Sandlund.
  ”Men varför skulle kyrkans högsta beslutande organ, kyrkomötet, bita den hand som föder det?”

Sommarhögtid för Guds folk
- Daniel Norburg i Hemmets Vän - "Vi behöver ta vara på de tilltal från Gud och de källor av väckelse och förnyelse som under alla år har präglat våra konferenser och som har fått påverka både vårt land och vår värld.
Samtidigt är det viktigt att konferenserna ständigt lever i förnyelse och förändring, därför att det rike som vi förkunnar är ett dynamiskt rike som tar sig nya uttryck och vägar. Varje generation behöver ett tilltal för just sin tid.
Gud valde att uppenbara sig i en brinnande buske för Mose och bli personlig genom att ge honom sitt eget namn  – JAG ÄR. Min bön är att årets konferenser och sommarläger ska innebära många liknande möten med Gud själv där han uppenbarar sig i helighet, kärlek, nåd och kraft!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar