Dagens Nyheter

22 feb. 2013

Nyhetsflödet fredag den 22 februari

Debatten om polygami fortsätter
- Stefan Gustavssons blogg - "I Dagen fortsätter debatten om polygami. Min artikel som startade debatten finns här. Daniel Lucas och Oskar Areskog kritiska artikel finns här. Jag svarar dem här:
Lucas och Areskog sätter fingret på den springande punkten i all diskussion om äktenskapet: vad är dess definition? Deras svar är att staten ”varken kan eller bör definiera det kärleksband som äktenskapet symboliserar” och därför ”bör lagen ge en bred och öppen plattform för människan … att bygga sin egen lycka på.” Men deras resonemang är problematiskt på flera punkter."
  
Mekane Yesus brytning gäller alla homovänliga kyrkor
- Kyrkans Tidning - "Det står nu klart att Mekane Yesuskyrkan inte enbart bryter med Svenska kyrkan och Evangelisk-lutherska kyrkan i USA. Brytningen gäller samtliga lutherska kyrkor som tagit ställning för homovigslar."

Vem har godhetsmonopol?- Bengt Malmgrens blogg - "I vår iver att hjälpa och vara goda riskerar vi alla lätt att tappa perspektivet. Vi känner till det när det gäller enskilda makthavare, hur goda intentioner lätt slår över i despoti och tyranni. En del anklagar, enligt mig djupt orättvist, påven för sådant. Här i Sverige finner vi en arrogans och besserwisser-attityd som är fräck och beklagansvärd och som till sist slår tillbaka på dem som står för det. I diskussionen kring påvens avgång märks den på twitter och andra sociala media som en undervegetation, och det finns tråkiga spår av det även i nyhetsrapporteringen.  Men det finns tack och lov också andra röster. Tack Alf Svenssson, tack Erik Helmerson, tack Marcus Birro och många flera för ert mod att säga ifrån."

Drottning Silvia vs Elisabeth Ohlson Wallin 10-0
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Drottning Silvia vs Elisabeth Ohlson Wallin 10-0. Elisabeth Ohlson Wallin har gjort det igen! Den här gången lyckas hon genom ett så kallat satiriskt konststycke att förnedra och vanhedra, inte minst Sveriges Drottning. I ett fotomontage som  Elisabeth Ohlson Wallin är mamma till ligger Drottning Silvia på alla fyra för att sopa undan ett hakkors. Drottning Silvia har anmält publiceringen till pressombudsmannen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar