Dagens Nyheter

13 feb. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 13 februari

Vårt uppdrag är att vara förvaltare
- Stefan Swärd i Världen idag - "Ur kristen synvinkel är energianvändningen en del av skaparens uppdrag att bruka och förvalta jorden. Människan har varit extremt uppfinningsrik när det gäller att använda naturresurserna. Det har dock blivit ett ekorrhjul. Den intensiva jakten på energi leder till en exploatering av de knappa naturtillgångarna, av Guds skapelse. En kristen röst i energidebatten bör betona att använda energi så att Guds skapelse tar minsta möjliga skada. Den allra viktigaste åtgärden är energieffektiviseringen, att inte slösa med energitillgångar."

Svensk låtskrivare fick Grammy för kristen låt
- Dagens Nyheter - "Swedish house mafia, Max Martin och Avicii blev utan pris på Grammygalan i Los Angeles. Men svenske låtskrivaren och sångaren Jonas Myrin segrade i kategorin bästa kristna samtida låt med sin "10 000 reasons (Bless the lord")."

Banditstater fördömer Israel
- Inblick - "I FN:s råd för mänskliga rättigheter finns ett stort antal länder med repressiva regimer där slaveri, barnarbete, tortyr, dödsstraff, kvinnoförtryck, kidnappningar och människohandel är vardagsmat.
I förra veckan kritiserade rövarstaterna i FN-rådet Israels bostadspolitik på Västbanken.
FN:s råd för mänskliga rättigheter har blivit en tummelplats för repressiva regimer som regelmässigt kränker grundläggande mänskliga rättigheter.
De muslimska länderna i FN:s råd för mänskliga rättigheter har medvetet vänt bort blicken från sina egna övergrepp och istället drivit igenom ett stort antal resolutioner – mot Israel.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar