Dagens Nyheter

17 feb. 2013

Nyhetsflödet söndag den 17 februari

Barn och kvinnor missgynnas vid månggifte
- Claphaminstitutets hemsida - "Förslaget i Centerpartiets idéprogram att införa månggifte har väckt indignerad uppmärksamhet. Det är positivt att frågan tycks bli avförd från dagordningen. Faran är därmed inte över. Förespråkare för ännu ett steg i äktenskapslagstiftningen bidar sin tid. Ledarskribenten Martina Jarminder skriver (SkD 11/1), att tanken att man ska få gifta sig med vem man vill och med hur många man vill, ”så länge det inte skadar någon annan”, är för en sann liberal helt rimlig. Därför bör förslaget tas upp igen, anser hon."

Grodor kokas bäst långsamt
- Berit Simonsson i Världen idag - "Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se..."
Det går fort i dansens virvlar  – och det går fort nuförtiden. Det som var otänkbart för några år sedan är inte bara tänkbart i dag, utan applåderas och påhejas. Som enkönade äktenskap till exempel.
På några få år har det blivit normalt att artister, massmediafolk, politiker, trendsättare, lobbyister och andra makthavare säger det förväntade vid mikrofonen – nu senast också Sveriges blivande statschef. Det går fortare och fortare...
Och tänk så lätt vi själva vänjer oss och finner att vi accepterar sådant som vi tyckte var otänkbart tidigare.  Våra egna gränser förskjuts lätt om vi inte är uppmärksamma.
Vi ska inte vara naiva och tro att det är trendsättarna som av sig själva påverkar oss,  Bibelns ord avslöjar bakomliggande krafter. "Den kamp vi har att utkämpa, är inte mot kött och blod", det vill säga inte mot människor, hur felaktigt de än lever och handlar. Kampen vi har att utkämpa  är mot ondskans andemakter i himlarymderna. Kan det betyda att någon i kulisserna gnuggar händerna i triumf i dag då vi så naivt och omedvetet tillåter att våra gränser för det vi tidigare tyckte var otänkbart, förflyttas  längre och längre bort? Kan det vara så att han som kallas en lögnare från begynnelsen, fortfarande kan förvandla svart och få det att verka riktigt vitt och fint? För­vandla lögnen så att den verkar som den enda vettiga och trovärdiga vägen?
"

Sharing the Vision
- General Linda Bond - "In explaining the International Vision, I have often alluded to the fact that this vision did not come to me in a dream, or in a supernatural visitation. It came as a result of an officer asking what I saw if mission priorities were actioned. I answered that I saw what I have always seen, an army on the move. Capturing that imagery is of course not rocket science. Not one of us thinks of any army as fulfilling its mission by staying in the barracks or marching in precision on the parade square. Whether it is a peacekeeping assignment or fighting force or emergency deployment, strategy and action are identifiable marks."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar