Dagens Nyheter

25 feb. 2013

Nyhetsflödet måndag den 25 februari

Världen idag börjar sända radionyheter
- Världen idag - "Från och med måndag kan den som vill höra Världen idag i radion. Varje heltimma, mellan 9 och 12 på vardagar, sänder tidningen nyheter via Premier Radio, Sveriges kristna radio. På Världen idags hemsida finns nu en radiospelare.
Stationen är den största svenska satsningen på kristen radio. De fem sändare kanalen sänder via idag är tänkt att bli fler, till och med betydligt fler i takt med att understödet växer.
– Vi ser som vårt uppdrag att förse så stor del av svenska folket som möjligt med evangeliet och kristna värderingar via FM-bandet, webb och smartphones, säger Roland Grahn, ordförande i Premier Sverige.
Stationen sänder dygnet runt via webben och på frekvenserna i Södertälje/södra Stockholm och Kristianstad, på övriga orter sänder Premier under delar av dygnet. Musik, undervisning och vittnesbörd präglar stationen i dag. Radiostationen har tre år på nacken, varav det sista som Premier radio sedan stationen inledde ett nära samarbete med sin systerstation i England
." Lyssna direkt HÄR

Reflektioner efter helvetesdebatt i Uppsala missionskyrka
- Stefan Swärds blogg - "Jag hade nog förväntat mig ett ganska kraftigt motstånd mot min ganska konservativa kristna syn på frågorna om evigheten och dubbel utgång. Men det märkliga var att det största motståndet denna kväll fick jag från Torsten Åhman. Tyckte att Råsmark skötte sitt moderatoruppdrag på ett utmärkt sätt och visade också en genuin respekt för min teologiska hållning. Det fanns ingenting av nedsättande kommentarer eller något nedlåtande. Tyckte också att den liberale prästen Eskil Selander ställde ärliga och vänliga frågor i respektfullt tonläge.
Evangelikalen Åhman dundrade dock på betydligt kraftigare och kunde inte begripa hur jag kan försvara en klassisk kristen hållning i läran om den dubbla utgången, himmel eller helvete. Och han tyckte att kristna kyrkan varit urspårad i denna fråga sedan Augustinus, inklusive Svenska kyrkans tradition, Luther, Katolska kyrkans tradition m.m. Jag tycker att det är beklämmande att ledande evangelikaler i Sverige, med en så stark ställning inom både Evangeliska Frikyrkan och Pingströrelsen, visar enligt min mening en föraktfull inställning, och en karikatyrbild av Kristna kyrkans traditionella hållning, och också den hållning jag försvarar
."

På goda grunder
- Tuve Skånbergs blogg - "Vi på Claphaminstitutet är mycket stolta över att ge ut vår första bok – en antologi med 59 av våra bästa och mest spridda artiklar under våra fem år som tankesmedja. Boken spänner över en rad ämnesområden, allt från människovärde, via kulturdebatt till ekonomi, med flera ämnen.
Den officiella bok-releasen skedde  i Riksdagshuset onsdagen 20 februari, som också markerar femårsjubileet för Claphaminstitutet. Du kan beställa boken här.  Boken bär titeln ”PÅ GODA GRUNDER – Fem år med Claphaminstitutet i samhällsdebatten”.

Bland artikelförfattarna återfinns många personer med centrala funktioner i svenskt samhällsliv: professorer, docenter och andra forskare inom skilda ämnesområden, riksdagsledamöter, biskopar och samfundsledare, läkare, jurister, med flera. Vi känner tacksamhet och glädje över kunna kanalisera en sådan kompetens och därigenom kunna ha gett vårt bidrag till samhällsdebatten under de gångna fem åren, och ser fram emot att få göra det ännu starkare under de år som kommer.
Boken ”På goda grunder” har kommenterats i Dagen 2013-02-20 och på ledarplats där samma dag. Boken har också kommenterats i Världen idag 2013-02-18."

Här kommer Claphaminstitutets nya antologi!
- Vem tänder stjärnorna-bloggen - "Jag har nu återvänt till småländsk mark efter Claphaminstitutets rådsmöte som hölls igår i riksdagshuset, i en så traditionstyngd lokal som regeringens sammanträdesrum under tvåkammarriksdagens tid. Gårdagens möte var extra högtidligt eftersom vi därmed också firar våra fem första år som kristen tankesmedja i Sverige. Vår direktor Tuve Skånberg har gjort ett mycket gott och troget arbete med att förestå institutet sedan starten, och jag känner mig väldigt hedrad över att som informationssekreterare ha kunnat delta i det dagliga arbetet så aktivt som jag har kunnat parallellt vardagens lärar- och familjeansvar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar