Dagens Nyheter

11 feb. 2013

Nyhetsflödet måndag den 11 februari

En döende kyrka
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Om endast hälften av medlemsantalet i en kyrka finns med i söndagens gudstjänst, avslöjar det en allvarlig brist. När endast 35-40 procent av medlemsantalet samlas, då är det katastrof! Medlemmarna har då förlorat känslan av delaktighet. Det märks i försvagad ekonomi, minskat intresse för mission och evangelisation. Om dessutom gemensam bön endast motiverar knappt 10 procent av medlemmarna, då är kyrkan döende."

Protest mot samkönade äktenskap: Mekane Yesus bryter med Svenska kyrkan
- Världen idag - "Etiopiska lutherska kyrkan Mekane Yesus bryter sin relation till Svenska kyrkan och andra kyrkor som "öppet accepterat samkönade äktenskap". Det innebär bland annat att nattvardsgemenskapen upphör.
Beslutet att nu verkställa den brytning som kyrkan varnat för flera gånger tidigare  fattades vid kyrkans kongress i Addis Abeba i månadsskiftet och Svenska kyrkan meddelade på fredagen att man fått ett muntligt besked om brytningen.
"

Allt sämre för de kristna i Kina
- Signum - "Läget för de kristna i Kina har enligt en studie försämrats sju år i rad. Särskilt har kristna bönemöten i privatbostäder hamnat i skottgluggen för myndigheterna, rapporterar den katolska nyhetsbyrån Ucanews med hänvisning till den amerikanska organisationen ChinaAids årsrapport. Ett strategidokument för myndigheten för religiösa angelägenheter och ministeriet för offentlig säkerhet förutser en landsomfattande registrering – och på sikt upplösning – av sådana huskyrkor."

Endnu en kirke søger troende præst
- Kristeligt Dagblad - "Mens den omdiskuterede Mejdal Kirke ønsker sig en ”troende” præst, går Fredens-Nazaret Sogn i København skridtet videre i kravet til en ny præst.
Sognet forventer, at den kommende præst har ”en dyb og levende relation til kirkens Herre”, står der i jobopslaget.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar