Dagens Nyheter

6 feb. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 6 februari

Skydda barnen
- Ruth Nordström i Världen idag - "Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och Mars." Så lyder texten i bästsäljaren Män är från Mars, kvinnor är från Venus, en handbok i relationer mellan män och kvinnor. Författaren John Gray, amerikansk psykolog och äktenskapsrådgivare som ägnade många år åt forskning och rådgivning innan bokens tillkomst, hävdar att skillnaderna mellan män och kvinnor är så stora att det är som om de hörde hemma på olika planeter.
Boken är en humoristisk motpol till den annars så hätska genusdebatten, som ofta fastnar i patriarkala förtrycksteorier. I Sverige är trenden dock att barn och ungdomar så tidigt som möjligt ska få lära sig att en pojke kanske är en flicka och en flicka kanske är en pojke. Eftersom könet är en social konstruktion måste förskolepersonal och föräldrar underlätta barnens "fria val" av köns-identitet och könsuttryck.
En milstolpe i denna utveckling är lanseringen av begreppet "hen", som ska sudda ut de biologiska och genetiska skillnaderna mellan könen och därigenom motverka "könsförtryck" och "stereotypa könsroller". Lika snabbt som böcker med "könsstereotypa roller" gallras ut på svenska bibliotek, lika snabbt introduceras nya böcker där alla barn är ett det, eller en den, och där inga pojkar och flickor finns.
"

Wistis islamiska kyrkoreformation
- Siewert Öholm på Churchmill - "I söndags, den 3 februari, lyssnade jag (återigen) på en sändning i SR/P1 från Stilla Rummet på Malmö Högskola. Det var gudstjänstid, kl 1105,  i P1 och  den lutherske prästen Kent Wisti, (förmodligen med avgivna och gällande prästlöften i den svenska protestantiska kyrkan) missade inte heller nu chansen att bedriva sin privata revolutionskamp för islamisk integration i kristen tro i allmänhet och i Svenska kyrkan i synnerhet. Han gör det med en upprepad och alldeles överdriven uppbackning av Sveriges Radios livsåskådningsredaktion."

Islam-kritiker Lars Hedegaard forsøgt dræbt
- Kristeligt Dagblad - "Islamkritiker og formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, blev tirsdag forsøgt skuddræbt nær sit hjem efter håndgemæng med en udenlandsk udseende gerningsmand. Det bekræfter Trykkefrihedsselskabet." Läs också i DNSvD

"Israel er nødt til å være sterk for å overleve i Midtøsten"
- Norge idag - "Vi ønsker fred. Gazastripen kunne vært et paradis. Ingen i verden gjør det Israel gjør. Under konflikten i november kjørte vi hver dag 120 trailere med mat og medisin inn til befolkningen i Gaza. Det vi fikk tilbake var raketter.
Det var noe av budskapet til brigadegeneralen Moti Paz, helten fra Sinai under Yom Kippur-krigen, da han var hedersgjest hos Med Israel For Fred (MIFF) Ringerike
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar