Dagens Nyheter

16 feb. 2013

Nyhetsflödet lördag den 16 februari

Svältkur för våra demoner 
- Göran Skytte i Dagen - "Under lång tid var jag inte bekännande kristen. Jag trodde då att kristen fasta var en tid att klä sig i säck och aska och då allt skulle var trist och dystert.
Det var fel. Som så mycket annat som påstås om kristen tro helt enkelt är fel. När sådana fel dag efter dag sprids genom media och fördjupas genom frånvaro av undervisning, då sprider sig vanföreställningarna, till och med bland kristna...
...Fastan är en tid då vi får en extra chans att sätta våra demoner och smådjävlar på svältkur. Vi svälter ut vissa dåliga behov/vanor och lägger in andra på torken.
Därmed vill vi, vilket är själva poängen, skapa större utrymme inom oss och i världen för Gud, helig Ande och Jesus.
"

Staten blir teologisk skiljedomare
- Stefan Gustavsson i Hemmets Vän - "Vi lever i ett öppet och demokratiskt samhälle, där alla har rätt att uttrycka sin uppfattning och påverka den allmänna opinionen. Men det är djupt problematiskt när staten går in och stöttar en fristående organisation i syfte att påverka en annan fristående organisation.
Detta är vad som skett genom Ungdomsstyrelsens beslut att stötta EKHO – Riksförbundet Ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer – med 355 000 kronor, pengar som ska användas i ett särskilt projekt. Nämligen att påverka Frälsningsarméns bibeltolkning. Myndigheten har på så sätt klivit över gränsen till att bli teologisk skiljedomare.
"

Ny bekreftelse
- Jostein Nielsens blogg - "At et liv med Den hellige ånd er både spennende og alvorlig har kapittel 5 vært et tydelig eksempel på. På forunderlig vis blir disiplene stadig bekreftet i sin tjeneste. Igjen opplevde de forfølgelse. Denne gang hentet øverstepresten støtte fra Saddukeerne som sikkert var ivrige etter å stoppe enhver forkynnelse om oppstandelse og evig liv. På nytt ble de satt i fengsel – det er mulig at det gjaldt alle apostlene, «men en engel fra Herren åpnet fengselsportene om natten, førte dem ut og sa: ‘Gå og still dere opp på tempelplassen, og la folket få høre hele dette budskapet om livet!’» (Apg 5:20)"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar