Dagens Nyheter

5 feb. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 5 februari

 SEA vill se verklig pluralism
- Stefan Gustavsson i Världen idag - "– I ett land som värnar allas rätt att uttrycka sin tro har också vi frihet att förkunna evangeliet och att bygga församlingar, säger Stefan Gustavsson.
Som exempel på att Sverige har långt kvar till denna frihet nämner han Ungdomsstyrelsens stöd till organisationen för kristna homosexuella, Ekho, med syftet att påverka Frälsningsarmén.
– Här har alltså staten gått in med pengar för att ändra bibelsynen inom ett kristet samfund. Det är knappast ett uttryck för religionsfrihet, säger Stefan Gustavsson.
"

Mönsterbild av hur bön kan fungera
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Bön är mer än meditation, tystnad och stillhet med levande ljus, ikoner och rökelsedoft. Den kontemplativa trenden måste kompletteras med målinriktad resultatinriktad bön.
Jesaja bok ger oss en mönsterbild av hur bön fungerar. Där beskrivs hur en man som hette Hiskia fick hjälp av profeten Jesaja. Han bad till Gud för Hiskia. Det räddade hans eget liv och hela Jerusalem. Förbön påverkade i flera extremt svåra omständigheter. Jesajas förbön ger oss därför en mönsterbild om hur positiva förändringar kan ske när vi ber (36:e – 39:e kapitlen)
."

"Barns tro har samma värde som vuxnas"
- Kyrkans Tidning - "I helgen var det ekumenisk barnledarkonferens i Pingstkyrkan, Jönköping. Cirka 1 000 barnledare deltog och Maria Larsson, barn- och äldreminister styrkte deltagaren på fredagskvällen med ord om barns rätt till andlig utveckling."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar