Dagens Nyheter

24 maj 2013

Nyhetsflödet fredag den 24 maj

Fredag den 24 maj

Ingen ska behöva mörka sin tro
- Brita Häll i Kyrkans Tidning - "Genuin tro är inte viktigast för att bestämma vilka asylsökande som ska få stanna. Det avgörande är vad som händer om de skickas tillbaka.
Asylsökande som låter döpa sig fortsätter att orsaka huvudbry för Migrationsverket och migrationsdomstolarna. Är konvertiterna kristna på riktigt, och vad händer om de skickas tillbaka till ursprungslandet?
Det finns inga garantier för att en handläggare på Migrationsverket vet vad religiös övertygelse är för något ens på hemmaplan.
"

Larm om ökad censur i Europa
- Världen idag - "När brittisk polis började gripa gatupredikanter blev juristen Paul Coleman intresserad av censur. Han är skarpt kritisk till att alltfler länder förbjuder kontroversiella åsikter.
Den som trodde att censuren försvann med kommunisterna när järnridån föll tar miste. Juristen Paul Coleman menar att censurivern är så stor i europeiska demokratier att yttrandefriheten är hotad. I boken "Censored" (Censurerad) utvecklar han vad  han menar
."

 Samhället kan inte ta ansvar för allt
- Göteborgsposten om upploppen i Stockholm - "Människan är förnuftig och kan välja mellan att göra bra och dåliga saker. Så låt oss vara tydliga, vad som är etiskt och moraliskt rätt respektive fel avgörs inte av tillgången på arbeten och fritidsaktiviteter."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar