Dagens Nyheter

13 maj 2013

Nyhetsflödet måndag den 13 maj

Måndag den 13 maj

Kristna utpekas som islamofober och antisemiter på Socialdemokraternas hemsida
- Bitte Assarmo på Newsmill om Broderskapsrörelsen - "Den outtalade antisemiten eller islamofoben i det här diskussionsmaterialet är en etniskt svensk kristen". Det fastslår socialdemokraterna i skriften Antisemitism och islamofobi, som går att ladda ner från socialdemokraternas hemsida. Skriften är framtagen av Ulf Carmesund, vänsterkristen teolog och medlem i Palestinagrupperna, aktiv i Troende socialdemokrater."

Anpassning?
- Per Ewerts blogg - "Det finns en uppenbar tudelning av den nutida kyrkan i västvärlden. En del som drivs av osäkerhet och fruktan, och därför hyvlar ner varje tänkbar tröskel och gör sig själv så harmlös att ingen skräms bort, men ingen heller attraheras. Och så en del som frimodigt vågar gå mot strömmen och håller fast vid trons grunder. Förutom att den första vägen går på tvärs mot det utomordentligt utmanande och kostsamma budskap som Jesus kallar sina lärjungar till, är den dessutom rent strategiskt ett fullständigt vansinne.
Varje tid har sin egen vattendelare, en person, plats eller devis där människor väljer väg. Just i vår tid tycks denna vattendelare utgöras av Rob Bell. Om vi lämnar de strikt politiska frågorna därhän tycks det ändå ligga ett tydligt vägval i hans förslag att kyrkan måste ”anpassa sig eller dö”. Min ståndpunkt är att Rob Bell har fullständigt fel. Statistiken visar att situationen är precis tvärtom
."

Israel är ingen ockupationsmakt
- Dagen - "Glädjande nog lyssnar inte svenska livsmedelskedjor eller företag på extrema rörelsers bojkottkrav, skriver Alf Lindgren i en replik. Han skriver också att Israel inte kan anses som en ockupationsmakt...
...De israeliska bosättningarna på Västbanken sysselsätter idag över 65000 palestinier. Lönerna ligger oftast högre än för motsvarande, obefintliga jobb hos palestinska arbetsgivare. Sedan har jag själv sett hur palestinier får jobb i Israel och hur de varje dag tar sig över gränsen för att arbeta inne i Israel. Skulle de vinna gehör kastas säkerligen ett stort antal palestinier ut i arbetslöshet och misär. Skall det också bojkottas?
Så om Gunnar vill bojkotta israeliska varor bör han då också vara medveten om att han bör kasta bort sin dator och sin mobiltelefon. Dessutom bör han kasta bort sin medicin och sluta använda medicinsk utrustning. Är Gunnar och Palestinagrupperna beredda att göra det? Det vill däremot inte Ryssland, Kina och USA göra. Även den svenska regeringen som har ett stort handelsavtal med Israel förstår hur viktigt landet är för utveckling och forskning.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar