Dagens Nyheter

21 maj 2013

Nyhetsflödet tisdag den 21 maj

Tisdag den 21 maj

Bibelns sanningsbegrepp
- Bength Gustrafson - "Bibelns sanningsbegrepp är ABSOLUT och OBJEKTIV sanning och det går tillbaka till Gud själv. Gud är den första personen i Gudomen och han är sann, evig och han vet allt. (Jer. 10:10. Jes. 40:28. 1 Joh. 3:20).  Därför kan han stå som garant för detta sanningsbegrepp.  Fanns inte Gud, då skulle det vara nonsens att över huvud taget tala om ett absolut och objektivt sanningsbegrepp."

Hamas ønsker ikke fred med Israel
- Israel Today - "London Sunday Times skrev i forrige uke at statsministeren i den arabiske staten Qatar, Hamad Bin Jassem Al Thani, hadde gjort kjent at Den arabiske liga vil være villig til å akseptere mindre territoriale kompromiss som en del av en israelsk-arabisk fredsavtale og forsvarsallianse.
I et intervju med den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera denne uken, sto Hamaslederen Khaled Mashaal imidlertid frem og uttalte at Hamas aldri ville fravika sitt overordnede mål om «frigjøring av de palestinske områdene som inkluderer hele staten Israel.»
"

Jesus gav dem en andra chans
- Världen idag - "De har alla fått en andra chans. Men det var inte folkets, utan Guds röst, som sände dem vidare. I fredags bjöd de på starka vittnesbörd och skönsång i Frälsningsarméns arrangemang Andra chansen i Malmö.
Årets ESC-final blev ju, tack vare Schweiz, en speciell angelägenhet för Frälsningsarmén. Visserligen tvingade reglerna gruppen Takasa till en tävlingskorrekt make-over, men att medlemmarna är frälsningssoldater, visste ändå hela Europa. Detta inte minst på grund av den publicitet som namn- och klädbråket gav. Och – när nu Malmö för några dagar har varit Europas schlagerhuvudstad, vad kunde väl passa bättre än att Frälsningsarmén ställde till med en egen alternativ musikfest?
"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar