Dagens Nyheter

20 maj 2013

Nyhetsflödet måndag den 20 maj

                                Måndag den 20 maj


Manifestationer för Jesus då och nu
- Berit Simonsson i Världen idag - "Det vimlar av dem i Nya testa­mentet. Jesus­mani­festa­tioner alltså!
Synder tvingas fram i ljuset, sjuka blir friska, döda uppstår, onda andar drivs ut, människors liv blir drastiskt förändrade. Så blir det när Jesus manifesterar sin kraft och sin kärlek.
Fantastiska Jesusmanifestationer.
Alla  gillar det inte.
Så var det då – och så är det i dag också.
Då, i Matt 8 till exempel, när Jesus drev ut onda andar som till och med hade gjort vägen till byn svårframkomlig, så gick hela staden ut för att möta honom! Det låter ju härligt... ända tills man läser fortsättningen.
Då får vi veta att folket faktiskt bad att Jesus skulle försvinna från deras stad.
Jo, det är sant! De ville tydligen hellre ha kvar de onda andarna och en svårframkomlig väg till sin by, än Jesu förvandlande kraft!
Så kan det vara även i dag.
Så länge som Jesus enbart bidrar med goda värderingar och lite högtid och glans åt våra liv, då är han välkommen. Bara han inte börjar tala om synden, erbjuda förlåtelse och livsförvandlande förändring på etikens och moralens område, eller hävda att han är världens unike och ende Frälsare...
"

Hatschlager mot Israel är falsk propaganda och kan vara olaglig
- Tobias Pettersson på Newsmill - "Hatschlager mot Israel med vänsterpartisten Daniel Sestrajcic som är sanktionerad av Vänsterpartiet i Malmö och med support från nätverket Isolera Israel talar sitt tydliga språk. De är fångade i en stormvind av israelhat som lätt för med sig antisemitism."

Glöm inte det som hände i Waszawagettot!
-
Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "360.000 judar hade trängts ihop i stadsdelen som fått namnet “Warszawagettot”. Under sommaren 1942 transporterades 300.000 till dödslägret i Triblinka där de gasades ihjäl. De förstod vad som skulle hända. Befolkningen visste vad som skulle hända. Judisk ungdom ville försvara sig och skaffade vapen, men hade ingen chans inför övermakten. Svenska Dagbladet den 16 maj “Under strecket” beskriver händelsen. Arikelförfattaren är Kazimiera Ingdahl. Adolf Hitler och hans nazistiska politiska medhjälpare var likt vilddjur i sin kväljande och avskyvärda ideologi. Men jag skäms och får ångest när jag läser om polska kyrkoledare som uttalade sig om judarna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar