Dagens Nyheter

25 maj 2013

Nyhetsflödet lördag den 25 maj

 Lördag den 25 maj
 
Alla inlägg i dagens Nyhetsflöde handlar om förortskravallerna och är hämtade från debattsajten Newmill

Det är felaktigt att förklara kravaller i våra förorter med arbetslöshet och social utslagning
- Christer Eriksson på Newsmill - "Varför har fattiga norrlandskommuner som i årtionden  varit drabbade av skyhög arbetslöshet och tillhörande social utslagning inte drabbats av vandalisering av sina egna närmiljöer?"

Att "förstå" våldet i Husby föder bara mer våld
- Edith Escobar på Newsmill - "Dessa områden behöver bra förebilder som kan lära dem som förstör att det INTE är bra eller demokratiskt. Att man inte demolerar det området där man har sitt hem oavsett hur frustrerad man än kan vara. Vi måste sluta med att säga att vi "förstår varför de beter sig så" för detta bara legitimerar ett beteende som endast leder till ännu mer våld."

Våldsverkarna i Husby sviker sitt lokalsamhälle
- Nima Gholam Ali Pour på Newsmill - "De ungdomar som deltar i upploppen i Husby sviker sitt lokalsamhälle. Det finns alltför många möjligheter i Sverige för att man ska ta till våld. De politiker och organisationer som har det minsta förståelse för denna mobb underkänner den liberala demokratins grundpelare."

Ungdomarna måste straffas
- Borhan Bajati på Newsmill - "Vi måste vara konsekventa och stå fast vid hur vi ser på vandalisering av andra människors ägodelar. Det ska och måste straffas, annars sänder vi fel signaler till andra ungdomar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar