Dagens Nyheter

7 maj 2013

Nyhetsflödet tisdag den 7 maj

Tisdag den 7 maj

Kyrka för dem som vill finna
- Dan Salomonsson i Världen idag - "Med relativt dåligt underbyggd statistik påstås att församlingens dagar är räknade åtminstone om man inte nappar på diverse "relevanta" verksamhetsidéer lanserade parallellt med undergångsprofetiorna.
Denna destruktiva pessimism är inte vare sig sann eller inspirerande. Med modlösheten kommer benägenheten att urvattna och strömlinjeforma gudstjänsterna så att de skall passa den omedvetne eller ovillige. Sökarvänlighet är ledordet. Vågar jag ställa frågan: "Är sökarvänlighet ett feltänk?" ...
...
Kanske det är dags för ett nytt koncept, "finnarvänligt". Gudstjänster där det är på riktigt: liv och död, himmel och helvete, synd och nåd, skratt och gråt. När ett intresse väcks söker man inte det tillrättalagda. Man söker "the real thing". En äkta sökare vill finna! Det är bara flummaren som vill söka.
"


Jesusmanifestationer på flera orter i maj
- Kyrkans Tidning - "Nu sker nedräkning till den stora Jesusmanifestationen som hålls i Stockholm den 18 maj. Det blir också manifestationer i Jönköping, Umeå och för första gången också i Skellefteå.
Lördagen den 18 maj kommer Kungsträdgården i Stockholm att fyllas av samfundsfolk från hela landet. Men redan på förmiddagen börjar programmet, med förbönsgudstjänst i Sankta Clara kyrka. Då hålls också seminarier i olika kyrkor, om diakoni, Jesus och om österländsk andlighet i vården
."


Arabernes levestandard i Israel er betydelg bedre enn utenfor Israel
- Israel Today på norsk - "Lt-Col. Magdi Mazarib, er israelsk statsborger og arabisk beduin og har den høyeste rangeringen av beduinere i den israelske hær (IDF). Han forteller til Israel today Magazine, at «sammenlignet med nabolandene er arabernes status og posisjon i Israel langt bedre. Vi er rett og slett i en annen og høyere liga.»
Når Mazarib som muslim blir spurt om han har problemer med å tjenestegjøre i den jødiske statens hær, svarer han: «Englands flagg har et kors i seg, men jødene greier likevel å samarbeide med britene.»
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar