Dagens Nyheter

10 maj 2013

Nyhetsflödet fredagen den 10 maj

Fredag den 10 maj

 Läkare opererade rätt ben- Siewert Öholm i Världen idag - "Läkare opererade rätt ben. Ja, du läste rätt. Det är ju onekligen operationer av fel ben som förtjänar rubriker. Att vi reagerar för rubriken om ”rätt ben” visar att vi i grunden har ett mycket stort förtroende för både läkare och vården i stort.
Min lek med orden handlar egentligen om något som håller på att hända med journalistiken. Alltmer förfaller nyhetsförmedling till att bli en ständig ström av eländen och en nästan sjuklig jakt på missförhållanden i politik och samhälle. Ibland upplever jag det närmast som en prestation hos en del av mina journalistkollegor att de lyckas hitta de allra mest udda mänskliga katastrofer och göra dem till ett stort samhällsproblem. Jag tror att vare sig individer eller samhälle mår bra om vi inte också blir tydliga med ”det normala”, det vi lyckas med
."


95 år, frälsningssoldat och schlagerstjärna
- FA:s hemsida - "I den internationella melodifestivalen ESC Eurovision Song Contest 2013 i Malmö representeras Schweiz av Frälsningsarméns bidrag 'You and Me', som framförs av en grupp frälsningssoldater. En av deltagarna i gruppen är Emil Ramsauer. Han är 95 år och laddar nu för semifinalen i Malmö."

Egypt offisielt under sharia lover
- Israel Today - "President Morsi undertegner den nye Grunnloven som er utformet av hans Muslimske Brorskap, Opposisjonen sier at Egypt er satt 100 år tilbake i tid."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar