Dagens Nyheter

14 maj 2013

Nyhetsflödet tisdag den 14 maj


Tisdag den 14 maj

När det börjar bli rätt att döda nyfödda barn måste kristna inse att business as usual inte längre duger
- Bengts blogg - "Det är dags för oss kristna att vakna och stå upp för grundläggande etiska värderingar, det är inget kristet särintresse utan av vikt för hela samhällsgemenskapen. Nyligen utspelade sig en makaber rättegång i USA där abortläkaren Kermit Gosnell fick stå till svars för inte bara aborter på foster långt över tiden för legala gränsen för sen abort, utan också för att ha tagit av daga nyfödda barn, den vanligaste metoden genom att klippa av halsryggraden.
Nästan lika makabert som själva rättegången är den slående mediatystnaden kring saken. Kan det vara så att vi är på ett sluttande plan, och talet om och praktiserandet av abort som en rättighet har trubbat av sinnena så att vi inte längre bryr oss? Den kristna tidningen Världen idag var en av de få tidningar i Sverige som rapporterade om saken."

Abortläkare i USA mördade nyfödda
- Dagens Nyheter - "En 72-årig abortläkare i Philadelphia, USA, dömdes på måndagen för mord efter att han förlöst tre levande barn, och sedan dödat dem med en sax.
Läkaren dömdes även för att av misstag ha dödat en 41-årig kvinna efter att hon genomfört en abort och överdoserats med narkosmedel. Det skriver AP. Han riskerar nu dödsstraff.
Tidigare kollegor till abortläkaren vittnade under rättegången om att 72-åringen rutinmässigt genomfört illegala aborter efter 24 veckor, som utgör gränsen för när aborter senast kan genomföras i delstaten Pennsylvania. Rätten dömde läkaren för 21 sådana fall. Hela åtalet mot honom omfattade totalt 263 brott.
"

Ängsligt var ordet
- Felicia Svaeren i Dagen - "Överkänsligt och nervöst. Det sa SVT:s Sverker Olofsson om utfallet i Granskningsnämnden som nyligen fällde honom för partiskhet då han i ett inslag i ”Go’kväll” uttalade sig om skolavslutningar i kyrkan. Det framgår inte om han menar att Granskningsnämnden är överkänslig i allmänhet eller för att det handlar om kyrkan. Men där gissar jag på det senare. Vi kan också fundera på varför en tittare anmälde detta uttalande som ändå var näst intill intetsägande jämfört med mycket annat som sägs i tv och som skulle kunna fällas många gånger om. Men säg kyrka, Jesus, Gud eller kristen så blir det genast väldigt ängsligt i Sverige. Det vet vi sedan länge."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar