Dagens Nyheter

31 maj 2013

Nyhetsflödet fredag den 31 maj

Fredag den 31 maj

"Utan mat och sömn är det svårt att lyckas med jobbsökande"
- Metro Stockholm - "EU-migranterna syns allt oftare på gatorna där de ber förbipasserande att skänka en slant. För första gången har en kartläggning gjorts som visar att de allra flesta inte är hemlösa i sina ursprungsländer – men att de kommer hit i hopp om jobb.
I vintras startade den första insatsen som akut kan hjälpa dessa människor, i form av projektet Vinternatt. Det var ett samarbete mellan Stadsmissionen, Stockholms stad och Frälsningsarmén och utgjorde ett härbärge öronmärkt för EU-medborgare. Projektet tog slut i april men redan den 6 maj startade Frälsningsarmén upp Sommarnatt i egen regi."

Klartecken för bön på behandlingshem
- Världen idag - "Behandlingshemmet Sjöhamra, som församlingen Arken i Kungsängen står bakom, har fått grönt ljus från Socialstyrelsen för att använda en egenutvecklad sjustegsmodell som utgår ifrån den kristna tron. Där ingår bön och bibelläsning som en del av behandlingen av patienterna."

Naziflagg over palestinsk landsby
- Israel Today - "Landsbyen Beit Omar ligger mellom Jerusalem og Hebron, og mandag hadde palestinaarabiske innbyggere heist et stort naziflagg ved moskéen i byen.
Det reagerte jøder i de nærliggende landsbyene i Etzion-blokken sterkt på.
– Vi følte vi ble satt 75 år tilbake i tid. Det var nesten som å miste retten til landet vårt. Araberne synes ikke lenger de trenger å skjule sine morderiske hensikter, men sier høyt at de ønsker å utslette oss, sa en jødisk beboer om flaggingen til nyhetsbyrået Tapit News Agency.
Nazistene og deres diktator Adolf Hitler har lenge blitt forgudet i store deler av det palestinske samfunnet. Hitlers «Mein Kampf» er stadig en av de 10 mest solgte bøkene i de palestinsk-kontrollerte områdene, og boken har en lokal distributør, skriver bladet Israel Today.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar