Dagens Nyheter

11 maj 2013

Nyhetsflödet lördagen den 11 maj

                                  Lördag den 11 maj

Den ljusnande framtid är vår

- Lukas Berggren i Världen idag - "Vårt arbete är inte kortsiktigt. Vår ambition är att påverka det här landet under lång tid framöver. Och i grunden drivs vi av en längtan efter ett förvandlat land. Ett land där rättfärdighet råder och där Gud får plats. Dels i enskildas liv, men också i samhället som helhet. Där den svage och utsatte får hjälp, där äktenskap och familjer får stöd, där etiska principer för företagande är en självklarhet, där människovärdet värnas från början till slutet, där barnen kan växa upp i lugna och trygga familjer. Och mycket annat. Vi tror inte på ett paradis på jorden, men vi ber som i Fader vår: "Ske din vilja, såsom i himmelen, så ock på jorden". Framför allt längtar vi efter att många människor i Sverige ska få lära känna Jesus Kristus som sin personlige Frälsare. Det är värt allt!"

Rapport från EU-ordförandelandet Irland: Religionsfrihetens utmaningar i Europa
- Jacob Rudolfsson på SEA:s hemsida - "Samtalet om religionsfrihet och det pluralistiska samhället i ett sekulärt dominerat klimat, är inte bara isolerat till Sverige. Runt om i Europa diskuteras detta livligt. Jacob Rudolfsson ger här en rapport från lanseringen av The Charter of Conscience på Irland och hur religionens comeback diskuteras på europeisk nivå.
”Religiösa argument hör inte hemma i det offentliga samtalet”. Smaka på det påståendet. Vanligt förekommande i diskussioner om Gudstro och samhällsengagemang? Ja. Demokratiskt? Nej. Själva förutsättningen för ett öppet och fritt samhälle är ju att ingen ska behöva göra avkall på sina övertygelser innan de ger sig in i en diskussion där åsikter bryts mot varandra.
"

Den første samtalen
- Jostein Nielsens blogg - "Den første samtalen er viktig. Enten vi vil det eller ikke tolker vi inntrykkene vi får gjennom det første møtet. Som tidligere nevnt er Johannes sin framstilling av Jesus-hendelsen strengt redigert. Derfor må han ha hatt en klar hensikt med de første Jesus-ordene han velger å gjengi. De hører hjemme i en tilsynelatende helt ordinær samtale. Uten å si et ord har de to disiplene til Døperen Johannes fulgt etter Jesus: "Jesus snudde seg og så at de fulgte ham, og han sa: «Hva leter dere etter?» De svarte: «Rabbi, hvor bor du?» Rabbi betyr lærer. «Kom og se!» sa Jesus." (Joh 1:38-39)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar