Dagens Nyheter

23 maj 2013

Nyhetsflödet torsdag den 23 maj

Torsdag den 23 maj

Påven på annandag pingst: ”Frimodig och öppenhjärtig bön ger Jesus möjlighet att göra under”
- Signum - "Vid annandagens morgonmässa i Casa Santa Martha predikade påven Franciskus över det avsnitt i evangeliet där Jesus ingriper sedan lärjungarna inte lyckats bota en sjuk pojke och manade till frimodighet i bönen, vilket ”underlättar för Jesus att utföra under, eftersom ’allt är möjligt för den som tror’”, också nu i vår tid, om vi lyckas övervinna den ”rest av otro” som finns hos var och en."

Det är så ofantligt mycket större än att löpa efter allt som är dött som grus
- Marcus Birro i Expressen - "Rädslan för döden är en oförmåga att se och uppleva miraklet. För döden är inte slutgiltig. Mörkret är inte skoningslöst och evigt.
Av den enkla anledningen att dödens makt är bruten. De svarta kedjorna kunde inte hålla Jesus fången. Stenen bortrullad, kroppen borta. Sedan visade sig Jesus för lärjungarna och hundratals andra. Efter det var människor beredda att gå i döden för vad de upplevt. Thomas tvivlaren fick röra vid Jesus sår, sticka in sin hand i Mästarens sida, och den tvivlaren, exakt det tvivlet, för över två tusen år är också vårt, vi som strävar här i vår myrstack...
...Allt som krävs är att vi stannar upp, ser oss själva i ögonen, rör vid våra egna sår. Allt som krävs är en försiktig öppning åt det oerhörda. Vi ingår i den stora planen, vi är ljus i den levande Gudens varsamma dröm. Det är så ofantligt mycket större än att löpa efter allt som är dött som grus
."

Lycklig utan alkohol
- Sändaren Debatt - "I Sändaren nr 19/2013 påstår Edward Blom att svenskarnas lycka skulle minska utan alkohol. Man skulle inte, menar han,  kunna fira jul, midsommar, familjefester, namngivning av båtar, utöva sin religion med mera utan alkohol. Kära nån! Jag har firat jul 77 år utan att dricka en droppe alkohol. Och jag är ”religiös”. Det har gått alldeles utmärkt. Och försök bevisa att jag varit mindre lycklig! Sanningen är ju den att det knappast finns någon faktor som bringar mer olycka i trafiken, i familjelivet, på arbetsplatser etcetera än alkohol."

- Världen idag - "Frälsningsarmén, Operation Blessing och Samaritan´s Purse är några av de hjälporganisationer som nu gör insatser för att hjälpa invånarna i Moore och på andra platser som också hamnat i tornadons väg.
– För många av de drabbade samhällena kommer det att ta månader och år att återhämta sig, konstaterar major Steve Morris, regional befälhavare vid Frälsningsarmén i Arkansas-Oklahoma.
– Frälsningsarmén är överlåten till att vara där med dem hela tiden och ge hjälp där det behövs, säger Morris enligt Christian Post.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar