Dagens Nyheter

4 maj 2013

Nyhetsflödet lördagen den 4 maj

Lördagen den 4 maj

15 års straffarbete för kristen amerikan
- Världen idag - "Amerikanske medborgaren Kenneth Bae har dömts till 15 års straffarbete i Nordkoreas ökända arbetsläger. Domen offentliggjordes av den statliga nyhetsbyrån KCNA på torsdagen.
Efter att ha varit fängslad i ett halvt år i Nordkorea har nu domen fallit mot amerikanen Kenneth Bae, som av vänner beskrivs som en "överlåten kristen". 15 års straffarbete blev domen vid rättegången som hölls i Högsta domstolen på tisdagen, enligt nyhetsbyrån KCNA.
"Han arresterades när han utförde fientliga handlingar mot DPRK [ Demokratiska folkrepubliken Korea] efter att han kommit till staden Rason som turist tredje november förra året", hette det i nyhetsbyråns telegram, rapporterar flera medier. Inga detaljer anges om de brott som amerikanen anklagas för.
"

Dubbla budskap från Migrationsverket
- Hemmets Vän - "Migrationsverket medger att kristna konvertiter i Iran riskeras att dödas. Trots detta beslutas det om utvisning i många enskilda fall. Varför? undrar pastor Bengt Sandqvist i ett öppet brev till Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson."

Er kallet en identitet?
- Jostein Nielsens blogg - "Spørsmålet er legitimt med tanke på det svaret Døperen Johannes gir til dem som spør: «Hvem er du da?» «Jeg er en røst som roper i ødemarken: Gjør Herrens vei rett, som profeten Jesaja har sagt.» (Joh 1:23)
Det er mulig at å sette likhetstegn mellom identitet og kall blir en for snever definisjon av identitet – men kallet er utvilsomt en del av identiteten til et troende menneske. Da er det viktig at kallet er et ”oppdrag” (= en misjon) og ikke en ”posisjon” (- kan det være en av grunnene til at Johannes nektet for at han var Elia?)
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar