Dagens Nyheter

26 maj 2013

Nyhetsflödet söndag den 26 maj

Söndag den 26 maj

En kärleksrelation grundad på sanning
- Bength Gustafsons blogg - "Det kristna livet är en kärleksrelation mellan Gud och oss och med varandra och vars grund är sanning. Gud älskar oss med evig kärlek och vi uppmanas, att älska honom och varandra och att älska sanningen och att tala sanning med varandra. (Jer. 31:3. Matt. 22:36-40. Ef. 4:25. Sak. 8:16,19). Gud kan inte ljuga, så han behöver inte bestämma sig för att tala sanning till oss, men vi kan ljuga, därför måste vi fatta ett kvalitetsbeslut att tala sanning med varandra. Men det förutsätter att vi vet vad som är sanning. Pilatus fråga till Jesus är därför tidlös: Vad är sanning? (Joh. 18:37-38). Och Paulus betonar vikten av, att bli frälst och komma till kunskap om sanningen. Detta är Guds vilja, säger Paulus. (1 Tim. 2:3-4)."

 Stenkastarna har mycket att vara tacksamma över
- Alice Teodorescu i Aftonbladet - " ”Varför ska Husbyborna vara tacksamma?” frågade sig många på Twitter i går efter att jag efterlyst mer tacksamhet och färre stenar. I ett samhälle där allt tas för givet, där rättigheter inte naturligt följs av skyldigheter, där det inte längre är lika naturligt att ge som att ta emot, uppfattas tacksamheten som en provokation. Det är provocerande."

Media ignorerar Jesus
- Hemmets Vän - "Nästan inte en enda rad när 15 000 böjer knä för Jesus i Kungsträdgården. Visserligen hade Jesusmanifestationen konkurrens i mediebruset – Sverige tog guld i hockey-VM, Sverige var värd för Eurovisionsfestivalen och det lyste för prinsessan Madeleine och Chris O’Neill – men nog borde bönemötet i Kungsträdgården fått en egen rubrik och reflekterande kommentarer i samtliga riksmedia.
Detta är symptomatiskt för Sverige. Det är som om Gud är ett känsligt ämne, särskilt tron på Jesus. Detta trots att Sverige har präglats av kristen tro i mer än 1 000 år. Sverige har mer med Jesus att göra än media tycks begripa.
"

En bagatell av et under?
- Jostein Nielsens blogg - " ”Vitsen” med å redde en fest ved å gjøre vann til vin sammenliknet med store mirakler og helbredelser kan virke litt spesielt. Jeg tror at det kan være en av grunnene til at beretningen om underet i bryllupet i Kana (Joh 2:1-11) ikke er tatt med i de andre evangeliene. Hvorfor er det viktig for Johannes å ta det med dette underet?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar