Dagens Nyheter

18 maj 2013

Nyhetsflödet lördag den 18 maj

                                  Lördag den 18 maj

Israeler har rätt att sjunga i Eurovision utan hotbild 

 - Newsmill - "Anti-israeliskt nätverk tänker använda Eurovision Song Contest i Malmö för att få utlopp för sin politiska ilska. Särskilt alarmerande är det då en politiker med ansvar för kulturfrågor i Malmö stad anmält sitt deltagande i evenemanget där nätverket skriver att de ska protestera mot Israels deltagande i musiktävlingen. Liknande protestaktioner i Malmö mot Israel har urartat. Risken är stor att besökande israeler inte kan känna sig trygga på stadens gator under veckan då Malmö står värd för musiktävlingen."

Skänker cyklar
- Dagbladet/Sundsvall - "Cykelveckan i Sundsvall är i full gång. Då passar Frälsningsarmén på att samla in cyklar från Sundsvallsborna.
– Det ska bli spännande att se hur många cyklar vi kan få in, säger Helena Andersson från Frälsningsarmén.
Det började i liten tappning under förra sommaren. Då samlade Frälsningsarmén i Sundsvall in cyklar som de sedan skänkte till barn.
Nu på lördag gör de samma sak igen – i större format.
– En cykel är en självklarhet för många barn, men för en del är det bara en stor dröm. Nu kan vi förhoppningsvis ge dem ett roligare sommarlov och samtidigt ge de barnen chansen att ta sig någonstans. Får vi tio cyklar så är det tio barn som får en cykel. Skulle det bli så att vi får för många cyklar så är det ett angenämt problem, säger Helena Andersson
."

Others (=de andra)

- Jostein Nielsens blogg - "Dette er et av William Booths viktigste sitat. Ett ord kan si mer enn en doktoravhandling. På en fantastisk måte beskriver det evangeliet og Frelsesarmeens oppdrag. Jeg har ofte lekt med ordet – gjerne i tilknytning til Andreas. Straks han hadde sett hvem Jesus var, måtte han fortelle det til andre. Jeg pleier å si at han var grunnleggeren av ”Andre a/s”.
Han begynte med den som sto nærmest – broren Simon, som senere ble Peter: "Han fant nå først sin bror Simon og sa til ham: «Vi har funnet Messias!» – Messias betyr «Den salvede». Så førte han Simon til Jesus." (Joh 1:41-42)
Han stoppet ikke der. De små glimtene vi får fra hans liv forteller om et menneske som fortsatt med å føre andre til Jesus.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar