Dagens Nyheter

30 maj 2013

Nyhetsflödet torsdag den 30 maj

Torsdag den 30 maj

Mission eller diakoni?
- Lukas Berggren i Världen idag - "Och det är klart, det är bättre att komma hungrig till himlen än att komma mätt och belåten till helvetet. Låt det vara sagt. Men måste vi verkligen välja? Jesus vill förstås hjälpa både nu och för evigt, både socialt och andligt. Intressant nog har mission och diakoni alltid gått hand i hand under kyrkans samtliga tillväxtepoker. Den kyrka som står på de svagas sida vinner respekt. Och den kyrka som vill se tillväxt har inget val. Att predika för tomma magar är inte ett alternativ. Men lika lite kan en kyrka som vill växa reducera evangeliet till enbart social välfärd. Vi behöver både och. Mission och diakoni.
Vad Sverige behöver är andefyllda, bibeltroende kristna som klär den nakne, mättar den hungrige och predikar det evangelium som frälser och leder till evigt liv. Det är inte bara en konsekvens av missionsbefallningen utan också ett recept för församlingstillväxt. Vi ser positiva tendenser i bibeltroende sammanhang, där diakoni och socialt arbete får ökad betydelse. Vissa talar till och med om en diakonal trend i Sverige. Det är hoppfullt.
"

Sanningens hus
- Bength Gustafsons blogg - "Det är verkligen fascinerande att läsa och studera Bibeln och se hur rikt Bibelns sanningsbegrepp beskrivs och används. En av de beskrivningarna är som Sanningens hus, och då handlar det både om församlingen och om våra liv och personligheter."

Motsägelser i Nya testamentet
- Stefan Gustavsson Podcast - "En av de vanligaste invändningarna mot kristen tro är att Nya testamentets evangelier innehåller motsägelser som omintetgör deras trovärdighet som historiskt material om Jesus. Men vad är en motsägelse och hur går man till väga för att skilja verkliga från enbart skenbara motsägelser? Finns det då några verkliga motsägelser i Nya testamentet?"
Lyssna HÄR

 Mia började dricka på kristen fest
- Världen idag - "Kostade paret Netz äktenskapet och tio års helvete.
När de kristna vännerna på festen drack alkohol beslöt Mia att också smaka. Det blev starten på ett växande missbruk, otrohet och slutligen skilsmässa.
- Alkoholen förstör så otroligt mycket, säger Mia Netz, som genom ett Guds under har kunnat bryta med missbruket och återförenas med maken Stefan
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar