Dagens Nyheter

16 juli 2013

Nyhetrsflödet tisdag den 16 juli

Tisdag den 16 juli

 Det behövs mer Gud i kyrkan
- Ledarskribenten Maria Ludvigsson skriver i Svenska Dagbladet - " Magnus Hagevi är statsvetare med koll på forskning om religiösa samfunds utbredning i världen. Han har funnit att en kyrka växer om den anses relevant i religiösa frågor, när den står för sitt budskap och är tydlig. På platser där kyrkan svävar på målet och möter varje uppriktig fråga med en motfråga lämnar medlemmarna och få nya ansluter.
Svenska kyrkan står mitt i en värld där det religiösa intresset är tydligare än på länge, där samfund som håller sitt budskap högt blir de mest relevanta och växer, och där människor precis som i alla tider söker något att tro på. Då utlyser hon kyrkoval
."

Koreapastorn som redan skrivit kyrkohistoria
- Världen idag - "Om ett par veckor gästar han Europakonferensen i Uppsala, doktor David Yonggi Cho, grundare och pastor för världens största evangeliska församling, med 800 000 medlemmar. De inter­natio­nella organisationer han leder eller representerar samlar dess­utom ungefär 700 miljoner människor."

Jesus som förebild
- Stanley Sjöbergs blogg - "Om idén håller planerar jag en enkel småskrift för att väcka intresse som kan leda till tro och gemenskap med Jesus på ett personligt sätt… Här är början till en sådan text som behöver kompletteras, korrigeras, få en bra titel…"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar