Dagens Nyheter

28 juli 2013

Nyhetsflödet söndag den 28 juli

Söndag den 28 juli

Guds vilja är funktionell – inte moralistisk
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Frågan om etik och moral har alltid förmågan att engagera och skapa debatt. Men begreppen måste fyllas med ett innehåll av värderingar. I ett samhällsklimat där relativism och individualism upphöjts till allmän livsåskådning är det dock inte lätt att komma överens om vilka värderingar man skall utgå ifrån för att belysa handlingar och livsmönster. Det tycks framför allt vara viktigt för den egna självkänslan att bli bekräftad i sina val utifrån åsikten att det ena kan vara lika rätt som det andra. Ändå upplever man sig kränkt och anklagad när någon hävdar kristna värderingar i motsats till sekulär relativism."

Yonggi Cho predikade om stora drömmar
- Världen idag - "När David Yonggi Cho, grundaren av världens största församling, stod på Europakonferensens scen predikade han ett enkelt budskap om att drömma stort.
Livets ords Europakonferens har kommit mer än halvvägs och på onsdagen var det dags för den talare som många konferensbesökare kanske mest sett fram emot att höra, att stå på estraden. När David Yoggi Cho, grundare av världens största församling Yoido Full Gospel Church med över 800 000 medlemmar, ställde sig i talarstolen inför den helt fullsatta kyrksalen, började han lugnt och metodiskt tala om vikten av att som kristen identifiera sig i Kristus.
"

Kallelsen gäller livstidstjänst
- David Ellgren i Dagen - "Det livslånga heltidsarbetet är standard i Nya testamentet. Ekonomiska utmaningar tar inte bort kallelsen till livstidstjänst, skriver David Ellgren i ett svar till Stefan Swärd som i förra veckan startade debatten om en ny syn på pastorsrollen.
Nytänkande, nytänkande och åter nytänkande. Jag är inte konservativ för sakens skull, men när nytänkande går förbi ett mönster i den nytestamentliga undervisningen bör vi vara på vår vakt.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar