Dagens Nyheter

17 juli 2013

Nyhetsflödet onsdag den 17 juli

Onsdag den 17 juli

Frälsningsarmén i Almedalen 30 juni -5 juli
- FA:s hemsida - "Frälsningsarméns och tidningen Dagens seminarieserie (G) – som i Gud pågick för åttonde året i rad under Almedalsveckan. I år var även Pingst och Evangeliska frikyrkan medarrangörer. Frälsningsarméns och tidningen Dagens seminarier var välbesökta. Vid de 11 samlingar som hölls var deltagarantalet 101 personer i genomsnitt per tillfälle."

”Israels gasfynd bäddar för konflikt”
- Dagens Nyheter - "Israel har nyligen gjort stora fyndigheter av olja i de västra delarna av landet, men framför allt har man hittat enorma mängder gas i Medelhavet ett par mil från land. Fyndigheter som kan betyda mycket för en ekonomi som ser allt tuffare ut.
– Gasfyndigheterna kan betyda att Israel blir självförsörjande på energi 50 år framåt och fortfarande exportera, säger Anders Persson som är statsvetare på Lunds universitet.
"

Ateismens fördomar Nr 5 ”Kristen tro och religion är av ondo”
- Tommy Dahlmans blogg - "Religionen är ond! De moderna ateisterna skräder inte orden. Den Gud de inte tror på är ”småsint, kvinnohatare, homofob, rasist, barnamördare, folkmördare och en sado-masochistisk översittare som nyckfullt slår åt både höger och vänster. Vid närmare eftertanke tror inte jag heller på en sådan Gud.
Problemet med den sortens retorik är att den är förlegad och unken då den hävdar att alla religioner mer eller mindre säger samma sak. Det är tydligt att så inte är fallet. Jag skriver i egenskap av kristen och den kristna tron är att Guds ansikte, vilja och karaktär till fullo uppenbaras i Jesus från Nasaret. Och som alla seriösa ateister vet utförde inte Jesus från Nasaret någon våldshandling mot någon människa. I stället för att möta våld med våld uppmuntrar den kristna tron att ”vända andra kinden till” och ”inte låta solen gå ner” över sin vrede. Detta är en fantastisk etik som går längre i sin radikalitet än att utrota våldet – den vill förvandla våldet!
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar