Dagens Nyheter

9 juli 2013

Nyhetsflödet tisdag den 9 juli

Tisdag den 9 juli

 Att vara ateist är inte det givna
- Tuve Skånberg i Svenska Dagbladet - "Det som är dyrbarast i livet kan inte vetenskapen bevisa. Det ligger utanför dess kompetens att yttra sig om en tavlas skönhet, om ett musikstycke är vackert, om kärlek finns eller om Guds omsorg.
Om Gud finns eller inte kan inte heller bevisas vetenskapligt, om det är både troende och ateister ense. Därför blir det så orimligt när ateister vill hävda sin oförmåga att tro på Gud som det normala, som det som ska vara normerande för oss övriga. Som om ett sekulärt samhälle, ett samhälle utan religion, skulle vara värt att eftersträva
."

Guds ambassadörer behövs i Almedalen
- Stefan Swärd i Världen idag - "Hur viktigt är det inte att vi, som företräder kristen tro och den kristna kyrkan, finns närvarande vid dessa mötesplatser? Jesus rörde sig vant i de mötesplatser som fanns i hans tid och samhälle. Glädjande nog har den kristna närvaron under Almedalsveckan ökat år för år, och Världen idag finns naturligtvis på plats tillsammans med ett antal kristna organisationer och samfund.
Att vi gömmer oss i våra egna kretsar innanför stängda kyrkdörrar, för att hålla oss inom vår egen bekvämlighetszon, det är en strategi för en feg och krympande kyrka.
Vi behöver möta människor där de befinner sig, och gå in i de samtal som pågår. Kristen tro är relevant, den har ett svar på vår tids frågor; evangeliet om Jesus och frälsningen, förlåtelse och upprättad Gudsrelation är människans djupaste behov
."

Arabiske kristne stolte av å tjenestegjøre i Israels hær
- Isarel Today - "Arabiske kristne innbyggerne i Israel, som stolt tjenestegjør i den israelske hæren (IDF), oppmuntrer sine barn til å gjøre det samme. Disse familiene har kommet under økende angrep fra arabiske ledere og politikere. Derfor er Israels regjering i ferd med å ta disse truslene på alvor og har kommet dem til unnsetning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar