Dagens Nyheter

30 juli 2013

Nyhetsflödet tisdag den 30 juli

Tisdag den 30 juli

Politiska partier i det kyrkliga systemet
- BloggarDag - "Med politiska partier i det kyrkliga systemet kommer med nödvändighet de politiska partierna att skriva agendan och agendan är de olika partiernas som ska implementera sin egen politik på Svenska kyrkan. Jag håller före att Louis Althusser hade rätt när han talade om ideologiska statsapparater och Kyrkan som en sådan som inte ska lämnas utan kontroll utan användas. Hur en kyrkokristen alls kan överväga att rösta på en person som företräder ett parti, övergår mitt förstånd. Att partiernas hejdukar gör det, fattar jag lätt. Men det rådande systemet förhindrar all egentlig kyrklig förnyelse."

Påven höll mässa för miljoner
- Dagens Nyheter - "På lördagen, näst sista dagen av hans veckolånga besök i Brasilien, ledde påven Franciskus en storslagen vigilia (nattlig gudstjänst) på Copacabanastranden i Rio de Janeiro inför runt två miljoner främst unga trosfränder.
Dessa hade vandrat genom stora delar av staden, fram till den berömda sandstranden som möter Atlantens vågor. Med den 76-årige påven stående på ett uppbyggt podium följde en stämningsfull bönestund.
"

Att ge en röst åt de mest utsatta
- Ruth Nordström i Världen idag - "Häromdagen fick jag ett meddelande på Twitter: "Ruth Nordström, vi vill inte leva i din sjuka moralistiska värld, snälla sluta twittra." Orsaken var att jag hade länkat till Dagens Nyheters artikel om att premiärminister David Cameron meddelat att barn ska skyddas från internetpornografi."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar