Dagens Nyheter

4 juli 2013

Nyhetsflödet torsdag den 4 juli

Torsdag den 4 juli

Den allseende statens blick
- Joel Halldorf i Sändaren om att vi är ständigt övervakade av staten - "Ganska få oroar sig ändå för att staten ska bli ond. Däremot kan man fundera på människorna i pyramidens topp. Den som har makt måste vara god, och därför önskar man att statens starka armar kontrolleras av altruister med hög moral och det allmännas bästa för ögonen. Men om politiker börjar bete sig som en härskande klass, då kommer en oro krypande som handlar om att denna stora makt ligger i händerna på vanliga karriärister som bara råkat hamna inom det politiska gebitet.
Så när 20 000 makthavare minglar i Almedalen denna vecka är det med denna fråga jag betraktar arrangemanget: Är det den härskande klassen eller det allmännas tjänare som möts?
"

Stanley Sjöberg till Riksdagen?
- Världen idag - "Beskedet att predikanten och pingstprofilen Stanley Sjöberg ska engagera sig för Kristdemokraterna i kommande valrörelse har väckt uppmärksamhet. Än mer har han fått reaktioner på en av huvudorsakerna till sitt engagemang; att motverka kristna röster på Sverigedemokraterna."

Sverige og Norge finansierer hat i skoler på Gaza
- Israel Today - "En høring i Knesset denne uken avslørte nok en gang at lærebøker i arabiske barneskoler i Samaria, Judea og Gaza benekter Israels historie og legitimitet.
Høringen i Knesset forteller at selvstyrmyndighetens skolemateriell klart lærer barna, at sann fred i Midt-Østen ikke er mulig før den jødiske staten er utslettet.
Dr. Arnon Groiss, som er en anerkjent ekspert på toleranse i utdanning, presenterte sine funn i Jerusalem til et samlet Knesset og utenlandske diplomater. Han uttalte at «lærebøkene i de arabiske skoler klart hevder at Israel er delegitimisert og demonisert, og at det derfor ikke finnes noen fredelig løsning i den arabisk-israelske konflikten.
»

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar