Dagens Nyheter

22 juli 2013

Nyhetsflödet måndag den 22 juli

Måndag den 22 juli

Reflektioner om pastorstjänsten
- Stefan Swärds blogg - "Vi har skapat en för stelbent ledarstruktur med att bara tala om pastorer och församlingsmedlemmar. Kristus har gett många gåvor till församlingen, och det finns olika ledarskapsgåvor. Först måste komma att identifiera och utveckla gåvorna i församlingen, i nästa steg kommer frågan om det är möjligt och om det finns behov av att anställa en person för att utöva en specifik tjänst."

 Kristen tro på frammarsch
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Det finns något nytt och friskt i det offentliga samtalet om Jesus och tro denna sommar. Att kristen tro är på stark frammarsch i Sverige, det har alla som besökt en kristen sommarkonferens redan förstått. På varje mötesplats, från norr till söder, är ett myller av människor. Tälten är nya, hallarna tillbyggda och det är fullt till sista bänkrad. (Se till exempel reportaget från Flen på sidan 10-11.) Det nya är snarare att allmänmedierna har ett annat tonläge, en nyväckt förundran och framförallt en helt annan frimodighet vad gäller texter om kristen tro och kyrka. Plötsligt diskuteras inte tron som ett objekt på distans, nu talas om den kristna trons innehåll."

Livstids fängelse för kristen
- Världen idag - "Det var i lördags som en domstol i provinsen Punjab i Pakistan dömde 29-åriga Sajjad Masih till livstids fängelse och böter på motsvarande 14 000 svenska kronor. Masih påstås ha skickat sms med hädelser mot islams grundare Muhammed till flera muslimska präster, men enligt hans advokat, Javed Sahotra har mannen som kom med anklagelserna i polisförhör erkänt att anklagelserna inte var sanna, rapporterar Morning Star News, som talat med advokaten.
 Advokaten berättar att Masih utsattes för svår misshandel av polisen efter att kom till polisstationen för att besvara anklagelserna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar