Dagens Nyheter

14 juli 2013

Nyhetsflödet söndag den 14 juli

Söndag den 14 juli

Kristna i Egypten välkomnar upproret mot Muslimska brödraskapet
- Signum - "Efter att under den avsatte president Mohamed Mursis regim ha utsatts för den svåraste förföljelsen på flera decennier hoppas de kristna i Egypten att en ny ledning av landet skall förbättra deras situation. Protesterna den 30 juni understöddes av Tamarodrörelsen och har påståtts vara historiens största massdemonstration."

Ingen demokrati utan kapitalistisk frihet
- Mats Tunehags blogg - "Nu är det uppenbart för alla som vill se att den arabiska våren i många stycken har blivit en kall vinter. Fokusering på allmänna val (demokratiska processer) har överskuggat behovet av frihet, mänskliga rättigheter och grundläggande rättsprinciper (demokratiska värden).
Gnistan till den arabiska våren tändes i Tunisien, inte av några politiska aktivister, utan av en företagare som trakasserades av polis och myndigheter till den grad att han beslutade att begå ett spektakulärt självmord. Han hette Mohammed Bouazizi och hans familj bekräftar att han inte hade något politiskt intresse. Däremot ville han kunna arbeta och försörja sig själv och andra. Det hindrades genom krav på mutor och konfiskering av egendom. Han blev – om något – en martyr för kapitalistisk frihet.
"

Ateismens fördomar nr.3 "Vetenskapen har motbevisat Gud"
- Tommy Dahlmans blogg - "Detta är den tredje av fem fördomar vi hinner nämna innan den stora debatten äger rum torsdagen den 18 juli.
Om man läser den mest kände ateisten i världen för närvarande – Richard Dawkins – ser man att han med all tydlighet driver uppfattningen att vetenskapen har motbevisat Guds existens. De som fortsätter att tro på Gud är helt enkelt mörkerman, vidskepliga reaktionärer. Nyateismens konklusion: Ateismen är det enda alternativet för en seriös, progressiv, tänkande människa.  Men många – kanske hälften – av alla evolutionsbiologer påpekar att naturen kan tolkas teistiskt utan att vara mindre intellektuellt begåvad än de som tolkar skapelsen med ateistisk föreställning.  Här kan nämnas Stephan Jay Gould och Sir Martin Rees som exempel.
"

Exit helvete?
- Norske Dagen - "Grunnspørsmålet er uansett om alle blir frelst eller om der finnes et evig skille mellom frelse og fortapelse som hver av oss vil erfare. Det siste er den klassiske kristne lære gjennom alle tider, og det er en viktig del av den kristne troen. Universalismen tar først og fremst ikke på alvor Guds dom som oppgjør med ondskapen. Virkeligheten rundt oss skriker på et endelig oppgjør som gjør at makt og overgrep, ondskap og urett ikke får siste ordet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar