Dagens Nyheter

27 juli 2013

Nyhetsflödet lördag den 27 juli

Lördag den 27 juli

Dr. David Yonggi Cho och Livets Ord
- Tommy Dahlmans blogg - "Dr. Davd Yonggi Cho är i Uppsala. Någonstans mellan 5-6000 människor håller just nu på att finna sina platser. Det har vart långa köer utanför kyrkan av hungriga människor som vill få de bästa platserna.
D Y C har under flera årtionden varit en auktoritet i den världsvida pingst-karismatiska rörelsen, ja en av de största. Hans församling i Seoul har under lång tid betecknats som den största församlingen i världen. I Sverige finns det ofta en reserverad hållning till stora ledare av denna kaliber. Orsakerna kan variera men grundläggande tror jag det handlar om ovana att möta så dynamiska exempel. Det blir för den svenska frikyrkliga mentaliteten för stort, för mycket, för bra. Vi blir lätt kritiska till ledarstrukturer, vi försöker hitta teologiska brister och vi kan på så vis aldrig riktigt låta oss imponeras."

Kopter attackeras allt intensivare i Egypten
- Sveriges Radio - "Egyptens kristna, Kopterna, har sedan Mohammed Mursi blev avsatt för några veckor sedan attackerats allt intensivare, speciellt på landsbygden. Kopterna har varit mycket delaktiga i både revolutionen som avsatte Hosni Mubarak och Mursi och nu staraffas de av islamisterna, det säger chefredaktören för den koptiska tidningen Watani Youssef Sidhoum till vår utsände i Kairo Jesper Lindau."

En vind av Guds Ande
- Marie Willermarks blogg - "Jag känner en vind av Guds Ande vara nära. Jag hör kyrkan, Frälsningsarmén, träda fram i Sverige som Johannes Döparen och proklamera: Gör vägen rak för Herren, (Joh. 1:23). Jag ser att vi, som Johannes, introducerar människor till Jesus så att han får ersätta deras förvirring, otrygghet och apati med sin förlåtelse och kärlek. Det är mötet med Jesus, Gud i egen hög person, som ger substans och oanade djup till de goda personliga värderingarna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar