Dagens Nyheter

11 juli 2013

Nyhetsflödet torsdag den 11 juli

Torsdag den 11 juli

Vardagsrasismen är större än vi tror
- Inblick – "Det finns en stor tolerans i Sverige mot människor från andra länder, samtidigt finns det en attityd av att vi gärna ser oss själva som bättre. – Vi klappar gärna invandrarna lite på huvudet, men att betrakta dem som jämlikar har vi svårt för. Detta säger beteendevetaren Birgitta Hägg som reser runt på Sveriges högstadier och utbildar lärare i hur man skall förebygga vardagsrasism."

Upp till försvar!
- Bength Gustafssons blogg - "Både Jesus och Paulus var apologeter som stod upp till försvar för evangelium. I evangelierna kan vi tydligt se, att Jesus hade ett apologetiskt tänkande och att han använde sig av apologetiska metoder i sin dialog med människor. Jesus ställde frågor (144 ställen i evangelierna) och han svarade på frågor (275 ställen i evangelierna) av det mest skiftande slag: Kritiska, besvärliga, undersökande, nyfikna och frågor som ställdes för att sätta Jesus på prov. I Apostlagärningarna och i Paulus brev ser vi samma tillvägagångssätt hos Paulus. T.ex hans berömda tal på Areopagen i Aten i Apg. 17:15-34 och det han skriver till Filippus, att han försvarar och befäster evangelium. (Fil. 1:7)."

Religiösa inslag vid skolavslutningar kan komma att tillåtas
- Dagen - "Efter återkommande diskussioner om skolavslutningar i kyrkor påbörjade Utbildningsdepartementet tidigare i år en översyn av skollagen. Bertil Östberg, statssekreterare åt utbildningsminister Jan Björklund, konstaterade under ”(G) som i Guds” avslutande seminarium under Almedalsveckan att det behövs.
– Vi måste hitta en bättre lagstiftning. Vi kan inte ha den här diskussionen varje år
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar