Dagens Nyheter

31 juli 2013

Nyhetsflödet onsdag den 31 juli

Onsdag den 31 juli

Judarna, världens mest begåvade folkslag
- Tommy Dahlmans blogg . "Judarna, världens mest begåvade folkslag. Två promille av jordens befolkning är judar. (Cirka 13 miljoner.) De är att jämföra med världens muslimer som uppgår till 1,2 miljarder .(Cirka 20 % av jordens befolkning.) Andelen nobelpristagare bland det judiska folket är dock 1 446 gånger större än bland muslimerna. I den celebra listan av nobelpristagare genom åren finns det 135! judar. Alla genrer är representerade: Litteratur, Fred, Fysik, Kemi, Ekonomi och Medicin.
Det är vida känt att man genom historien har forskat, diskuterat och avhandlat judarnas intelligens som det högsta i världen. Finns det prosaiska (banala) förklaringar?  Handlar det om genetiska komponenter? Frågorna har stötts och blötts. Hur som helst vet vi att det judiska folket, vilket alltid har varit ett jagat och hotat folk, är världsledande inom de flesta ämnesområden. Detta är ren och skär fakta.
"

"Att homosexualitet är en synd i kyrkans ögon rådde det ingen tvekan om"
- Dagens Nyheter - "Påven Franciskus försvarade de homosexuellas rättigheter vid en presskonferens på 10.000 meters höjd. Samtidigt ändrar inte den katolska kyrkan sin inställning till att homosexualitet är en synd.
Uttalandet om homosexuella gjordes av påven Franciskus under en mer än en timma lång presskonferens stående i ekonomiklass på flygplanet på väg hem från sin första utlandsresa till Brasilien. Men att homosexualitet är en synd i kyrkans ögon rådde det ingen tvekan om
."

Reports from the High Council 2013
- TSA International Website
Video Feature: The Opening of the 2013 High Council
Historic High Council Commences - Day 1 Report 
High Council Works Steadily Towards Nominations - Day 2 Report

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar