Dagens Nyheter

2 juli 2013

Nyhetsflödet tisdag den 2 juli

Tisdag den 2 juli

Almedalsvecka med bred kristen närvaro
- Världen idag - "Minareter, kyrkklockor eller glassbilar", "Gud i skolans skamvrå", "Kyrkan i politikens ledband". Det är några av rubrikerna på de seminarier som kristna aktörer anordnar under Almedalsveckan, där den kyrkliga närvaron växer för varje år.
Den som är intresserad av skärningspunkter mellan samhälle, politik och religion kan få sitt lystmäte i Visby den här veckan. Numera är kyrkor och kristna organisationer en lika självklar del av Almedalsveckan som politiska utspel, journalister, mingel och PR-strateger.
Så har det dock inte alltid varit. Kjell Karlsten, kårledare för Frälsningsarmén i Visby, minns hur man under många år hyrde ut sina lokaler, bara ett stenkast från Almedalen, till olika arrangemang under politikerveckan.
"

Nikodemussamtalen i Visby
- Kyrkans Tidning, Almedalsbloggen - "Söndag kväll i domkyrkan - Stefan Attefall utfrågas
Startskottet för årets Almedalsvecka. Drygt 2 000 seminarier på en vecka och ett obeskrivligt vimmel på Visbys gator och torg. Många tycker det är skönt med en rofylld avrundning och då lyssna på Nikodemussamtalen i Domkyrkan. Först ut igår kväll var Kristdemokraternas Stefan Attefall, civil- och bostadsminister.
Det märks tydligt att Stefan Attefall är väl hemmastadd i samtalsstolen. Det är nu tredje gången han representerar sitt parti vid Nikodemussamtalen
."

Är religiösa ståndpunkter tillåtna i politiken?
Se seminarium från Almedalen HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar