Dagens Nyheter

8 juli 2013

Nyhetsflödet måndag den 8 juli

Måndag den 8 juli

Villighetens skor och arbetets blåkläder
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Är det dags att släppa loss vittnesbördet om Jesus i Sverige? När jag lyssnat till tonen i några aktuella talkshows på tv märker jag att de existentiella frågorna ständigt är närvarande och laddar atmosfären i samtalet. Det är bara ett av många tecken på att det finns en beredskap att våga samtala om livets mening med en öppenhet för den andliga dimensionen...
...Stora delar av landet som tidigare präglats av ett starkt kristet vittnesbörd genom levande församlingar är idag missionsfält där marken måste erövras på nytt.
"

Arbete efter förutsättningar
- Roland Poirier Martinsson i Världen idag - "Allt fler svenskar – inte minst ungdomar – tycks lida av psykiska besvär. För inte så länge sedan var stressen långt svårare än i dag, statens skyddsnät var glest, sjukdomar som vi botar rutinmässigt dödade, att sätta mat på bordet var en kamp. Jag är 51 och minns en smula av det, i mina föräldrars barndom var det konkret.
Borde inte det ha skapat ångest och depressioner? Ändå talar mycket för att den sortens besvär är värre i dag, när många konkreta mått visar att vi fått det mycket bättre.
Det tycks handla om ett grundläggande symptom i västvärlden. Teorierna drar i riktningen mot brist på meningsfullhet
."

Antisemittisme når nye rekorder i Europa  
- Norge idag - "Den israelske regjeringen har fått fremlagt en ny rapport der 26 prosent av Europas jøder sier at de nylig har vært plaget av antisemitisme, som er stigende, og at de overveier å utvandre til Israel.
Rapporten er utarbeidet av “European Union Agency for Fundamental Rights” og tar for seg en undersøkelse i ni europeiske land
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar