Dagens Nyheter

27 sep. 2013

Nyhetsflödet fredag den 27 september

 Fredag den 27 september

Georgien: Masskonversioner från islam till kristendom
- Signum - "År 1991 var den etniska minoriteten Adzjarierna i södra Georgien till 75 procent muslimer. I dag visar de senaste officiella statistiska uppgifterna för den aktuella Adzjariska republiken, att 75 procent av befolkningen i huvudstaden Batumi tillhör den georgiska ortodoxa kyrkan. Att så många övergår från islam till kristendom är både oväntat och otroligt."

 Häxjakten mot Svantesson slog tillbaka
- Claphaminstitutet - "Förra veckan uppvisade ett av de gåtfullaste mediedreven mot en politiker som Sverige upplevt på länge. När hetsjakten mot nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson nu har lagt sig tycker vi oss kunna avläsa en för angriparna kanske oväntad konsekvens. Angreppen från religionens motståndare gick denna gång över en gräns och slog därför tillbaka mot dem själva, och tycks därtill ha gett ett stärkt stöd för varje medborgares och politikers rätt att ha och utöva en kristen tro."

Förkunnelsen och moralen
- Tommy Dahlmans blogg - "Evangeliet säger tydligt ifrån om omoral och kallar en spade för en spade. Hor är hor och inget oskyldigt äventyr. Men det är ingenting mot den jakt på synden som möter oss i varje sida av nya testamentet. Det är själva människan Gud griper efter i evangeliet.  Och han vill djupare än till moral och omoral.  Han vill helt ner, dit där människans jag är. Jesus vill knäcka synden som heter självtillräcklighet. Jesus dog inte för världens omoral. Han dog för syndare. När Jesus talar krasst om moral och omoral – för det gör han – är det för att understryka att det finns rätt och fel.  Och det som är fel blir inte rätt, även om alla skulle göra det.  Gud kräver inte av oss att vi skall vara bättre än vad vi är, men att vi skall erkänna vilka vi är.  Det är först när vi står med vårt eget fall i våra händer, nämnd vid det rätta namnet, att den gudomliga kraften som heter syndernas förlåtelse kan komma in i våra liv."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar