Dagens Nyheter

4 sep. 2013

Nyhetsflödet onsdag den 4 september

Onsdag den 4 september

Nödvändigheten av Andens smörjelse
- Svenne på Blod och Eld - "Det är viktigt, att Andens smörjelse FÖRBLIR i oss och att vi FÖRBLIR i smörjelsen. Många församlingsmedlemmar och till och med förkunnare har torkat till och förlorat smörjelsen och kraften. Detta är ytterst allvarligt, särskilt när det gäller förkunnarna. Deras predikningar blir torra och kraftlösa. De kan inte tala med BEVISNING I ANDE OCH KRAFT (1 Kor. 2:4). Medlemmarna blir inte MÄTTADE och uppbyggda, därför att förkunnelsen saknar NÄRING. De upplever inte tillväxt och förkovran i sina andliga liv och förs inte framåt på vägen.
Det orsakar i sin tur STAGNATION, DEGENERATION och SEKULARISERING i församlingarna.
Faktum är, att många av nutidens kristna ledare och förkunnare INTE ENS VET VAD SMÖRJELSE ÄR. Det måste betraktas som ytterst allvarligt.
"

Angreppen utifrån: 1. Introduktion
- Bength Gustafsons blogg - "När det gäller angreppen utifrån, så syftar jag på de angrepp som riktas utifrån mot kristendomen, mot kristen tro och livsstil och mot kristna företrädare. I dessa angrepp ingår ofta känslomässigt laddade ord som ”fundamentalist”, ”traditionalist”, ”bakåtsträvare” och trendiga begrepp som t.ex ”homofob”. Kunskapen hos angriparna om det som de angriper är ofta ytlig och fördomsfull och med ett syfte att förlöjliga."

Finns det en alternativ pingströrelse?
- Sigvard Svärd i Världen idag - "Från min horisont hör och ser jag i dag, att det här och var i landet samlas pingstvänner i mindre och större grupper, till bibelstudier och uppmuntran i tron – utan att tillkännage eller rådfråga Pingst först.
De som samlas, känner nu så mycket oro över den liberalteologi och formalism som de anser kännetecknar utbildningen av pastorer och församlingsledare i Pingst, att de inte längre står ut. Måttet verkar nu vara så rågat för många pingstvänner, att de inte längre låter sig "skrämmas" till att hänga på utvecklingen eller till att vara tysta åskådare.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar