Dagens Nyheter

19 sep. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 19 september

Torsdag den 19 september

 Den nya ministern tar kristen kritik med ro
- Sändaren - "Elisabeth Svantesson är ordförande i Riksdagens kristna grupp och har varit ordförande i arbetsmarknadsutskottet. I den nya regering som statsminister Reinfeldt presenterade idag är hon utsedd till arbetsmarknadsminister. Sändaren träffade den nya ministern för att prata om hur den kristna tron påverkar det politiska engagemanget."

Frälsningsarmén uppmanade till världsvid bön för Syrien
- FA:s hemsida - "Frälsningsarméns internationella ledare general André Cox uppmanade torsdagen den 12 september frälsningssoldater över hela världen att be för fred i Syrien i ett gemensamt bönemöte. Han bad dem också att be för de valda representanter världen över som ska samtala och besluta kring denna enorma humanitära kris och att de ska berikas med nåd och visdom.
United Nations hemsida www.un.org skriver: "Uppskattningsvis 5000 desperata syrier flyr sina hem varje dag. Det ökade våldet i landet har hittills resulterat i över två miljoner flyktingar.
I slutet på augusti fanns det 110000 registrerade flyktingar i Egypten, 168000 i Irak, 515000 i Jordan, 716000 i Libanon och 460000 i Turkiet.
Fler än hälften av flyktingarna är barn under 17 år. Flyktingvågen har blivit en överväldigande börda för ländernas infrastruktur, ekonomi och samhällen, och med ytterligare 5000 syrier som varje dag flyr till dessa länder har behovet av internationell hjälp blivit kritisk.
"

Norska Missionärsmartyrer
- FA:s historiske selskap - "Fem norske frelsesoffiserer døde i japansk fangenskap i det som nå heter Indonesia under den andre verdenskrig. Nå har disse fem norske misjonsmartyrene fått sin egen bok.
De fem frelsesoffiserene hadde alle vært tjenestegjort i det som den gang ble kalt «Hollandsk Ost Indien» i forholdsvis mange år da japanske styrker okkuperte landet, og alle utlendinger ble internert. De var da også alle i 50-årsalderen da de døde. De fleste av døde av mangelsykdommer de pådro seg i fangenskapet, men en av dem, major Gustav Nyheim fra Stamsund, døde som følge av mishandling.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar