Dagens Nyheter

3 sep. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 3 september

Tisdag den 3 september

Varför denna rädsla att tala klarspråk kring lärofrågor?
- Mikael Karlendal i Världen idag - "Det är glädjande att Niklas Pien­soho har förtydligat sig, att han står fast vid den traditionella kristna läran om sexualetik och inte avsett att förändra något. Även om många som önskat att han hade menat något annat nu är besvikna. Samtidigt framstår det ändå som oklart vad det egentligen betyder.
Hans tal om "paradigmskifte" från exodus-perspektiv till abrahams-perspektiv, att gå från att ha en världsbild där vi tågat ut från världen och är avskilda från den, till att vara som Abraham och leva i den och bara välsigna människor – och detta tillämpat på oss kristna – var rätt besynnerligt ju mer man tänker på det. Att han då dessutom tog de exempel han gjorde om prideparad och homovigsel gör inte saken lättare. Och att han inte tog tillfället att förklara vad kristen tro säger om sexualetik i ljuset av vad dagens panelsamtal handlade om, är svårbegripligt
."

Ödesmättad tid för Syrien och världen
- Holger Nilsson i Flammor - "Världens blickar riktas nu mot Syrien. En katastrof utspelas där just nu och det värsta är att fortsättningen kan bli mycket värre.
För närvarande har cirka 100 000 dödats. 1,5 miljoner syrier har flytt till grannländerna och över 4 miljoner syrier är på flykt i sitt eget hemland. Närmare 7 miljoner är i behov av nödhjälp. Detta är den oerhört tragiska situationen just nu.
Det syns heller ingen ljusning på den. Konflikten är mycket komplicerad. Det handlar inte om ett uppror som medför att folket får det bättre om regimen faller, det kan istället leda till ett förödande inbördeskrig. Inom oppositionen finns det islamistiska grupper, även al-Qaida grupper, och deras målsättning är att få en islamistisk kontroll över landet.
"

Syrere reddes ved israelske sykehus 
- Norska Dagen - "De første sju syrerne kom 7. februar i år, brakt over grensen av FNs observasjonsstyrke på Golan og transportert til sykehuset i Safed med militære kjøretøyer fra Den israelske hær (IDF). Fram til torsdag hadde sykehuset tatt imot 76 hardt skadde syrere fra åtte år og opp til 40, de aller fleste med stygge skuddskader og kroppsdeler ødelagt av bomber og eksplosjoner i den syriske borgerkrigen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar