Dagens Nyheter

6 sep. 2013

Nyhetsflödet fredag den 6 september

Fredag den 6 september

Människofiske eller fiskdamm?
- Berit Simonsson i Världen idag - "Det var en gång en fiskeklubb.
Den hade funnits i många år. Från början hade den inte många medlemmar men efterhand ökade medlemsantalet; fler och fler blev intresserade av fiske.
I fiskeklubben prövade man olika metoder.  Slängde man ut näten på ena sidan båten så fick man inget, men på andra sidan båten där kunde det bli en stor fångst. Där det var djupt vatten, där kunde man få mycket fisk. Det hände till och med att det kunde bli så stor fångst så att fiskeklubbens medlemmar fick gå ut med flera båtar för att hjälpa varandra att dra iland all fångst!
"

Israel tar fram sina gasmasker
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "En orkan av våld och hat plågar människor i Syrien, där inbördeskriget rasar med oförminskad styrka. En hel värld är upprörd över den gasattack som drabbat civilbefolkningen i Damaskus. Bilder av barn som förtvivlat kämpar för sin överlevnad har nått oss i alla medie­kanaler."

Equmeniakyrkans samarbetskyrka i Syrien fruktar USA-anfall
- Sändaren - "Equmeniakyrkans samarbetskyrka i Syrien ber i ett brev om ytterligare stöd och hjälp från omvärlden: ´Ett anfall från USA eller någon annan makt kommer bara mångdubbla lidandet och ödeläggelsen av Syrien. Hjälp oss att stoppa vapentillförseln och striderna i Syrien och få fred och rättvisa. Våld kommer bara att föda mer våld´.”

En profetisk tjeneste
- Jostein Nielsens blogg - "Til våren skal det være en stor tverrkirkelig konferanse i Oslo: ”Sendt for noe større – 2014”. DAWN Norge er arrangør og 15 kirkesamfunn og organisasjoner står bak et fokus på menighetsplanting – deriblant Frelsesarmeen (se illustrasjonen). Som en del av konferansen skal det være et bønneteam med 40 deltakere. Hovedoppgaven for den gruppen er å be for konferansen og være åpne for å lytte til Herren."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar