Dagens Nyheter

15 sep. 2013

Nyhetsflödet söndag den 15 september

Söndag den 15 september

Efter RFSU:s skolkrav: Inför kristendomskunskap i alla kärnämnen
- SEA:s hemsida - "RFSU:s uppmaning att göra sex- och samlevnad till en del av varje skolämne, visar hur viktigt det är med ökade kunskaper hos barn och unga kring viktiga livsfrågor. Den kristna tron har i alla tider hjälpt människor i alla åldrar att hantera dessa. Därför vill vi nu att Skolverket gör kristendomskunskap till en del av varje skolämne.
- I geografi kan man prata om hur den kristna tron har kunnat växa från att ha betraktats som en obetydlig judiskt sekt till världens största rörelse, och i ämnet idrott och hälsa kan man prata om den kristna trons betydelse för folkhälsan.
Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen efter att tidningen Dagen rapporterat om att RFSU uppmanat skolor att ha in sex- och samlevnad i alla skolämnen.
"

Kristna flyr undan islamister
- Världen idag - "Syrien Syriens armé försöker nu återta den kristna staden Maaloula, som intogs av rebeller i förra veckan. Bland rebellerna finns al Qaida-anhängare som ska ha tvingat minst en kristen invånare att konvertera till islam."

Angreppen utifrån: 5. Darwinismen och evolutionsteorin
- Bength Gustafsons blogg - "Det finns nog ingen ”ism” eller teori som har haft en sådan genomslagskraft i modern tid såsom Darwinismen och evolutionsteorin har haft  i skola, utbildning, forskning och media. Den har också utgjort ett generalangrepp på kristen skapelsetro och därmed på det som är fundamentalt i den kristna tron. Därför är det så viktigt att beskriva denna ”ism” och teori och sedan bemöta den. Det är syftet bakom det som jag skriver här."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar