Dagens Nyheter

14 sep. 2013

Nyhetsflödet lördag den 14 september

Lördag den 14 september

Historiens fönster öppnas
- Ulf Ekman Livets Ord - "Det är spännande att följa Jesus. Vi vet oftast inte den fulla konsekvensen av att lyda honom. Han säger något till oss och genom hans nåd tar vi steg i den riktning han visar. När vi senare ser vad det leder till, blir vi så tacksamma över hans goda hand som har varit med oss. Och vi förstår då hur viktigt det är att vara lyhörd för hans ledning och villig att gå hans väg...
...Jag tror att församlingar över hela landet kommer att spela en allt viktigare roll när det gäller att predika sann kristen tro men också att möta olika sociala behov. Församlingen är en barmhärtighetshamn för många människor som har fallit utanför, socialt och ekonomiskt, en plats där Jesu kraft kan upprätta dem.
Vi får aldrig ge efter för en materialistisk livsstil så att vi förlorar tillfället att kliva in genom dessa missionens fönster, när de öppnar sig. Låt oss vara redo når Herren kallar."

Våra drömmar kan betyda så mycket ...
- Per Danielsson i Hemmets Vän - "Martin Luther King blev en av dem i modern tid, som tog emot drömmen, kraften, möjligheterna. Desmond Tutu i Sydafrika eller Nelson Mandela är andra. Frågan är vad du och jag gör med det arv som getts till oss. Gräver vi ner det eller låter vi det blomma ut? Martin Luther King är bara en av många, som inte fick se mer än en bråkdel av det som vi ser idag av förändringar. Allt är inte bra, många svårigheter återstår. Men de som väljer möjligheternas fokus och räknar med Honom ”som håller hela världen i sin hand”, de har en helt annan utgångspunkt.
Vågar vi låta våra drömmar förverkligas?
"

Frälsningsarmén nya kampanj: "Tar ner Gud på jorden"
- Dagens Media - "Frälsningsarméns nya reklamkampanj sätter tron i fokus. Bakom kampanjen står Scholz & Friends.
Budskapet i Frälsningsarméns nya kampanj är att det behövs mer kärlek på jorden.
Samtidig flyttas alltså fokus från Frälsningsarméns sociala arbete till tron på Gud
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar