Dagens Nyheter

17 sep. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 17 september

Tisdag den 17 september

Ska vi ha biskopar?- Mikael Karlendals blogg - "Innan jag själv hinner skriva om läroämbete, om vem som ska sköta teologin osv, så vill jag gärna tipsa om Henrik Engholms intressanta inlägg om biskop Ignatios av Antiokia, som led martyrdöden i början av 100-talet. Han blev biskop i Antiokia kring år 69 eller 70 och var alltså samtida med flera av apostlarna. Därför är det oerhört intressant att läsa vad han skriver om hur kyrkan skulle styras. Man kan nämligen fråga sig om inte det Ignatios skriver om hur kyrkans styrs, faktiskt är en struktur som är förordnad av apostlarna själva."

SD fördubblade – borgerliga tappade
- Dagens Nyheter - "Sverigedemokraterna och Partipolitiskt obundna (Posk) blev vinnare i kyrkovalet. SD fick 6 procent, mer än dubbelt så mycket som för fyra år sedan. Förlorare blev de borgerliga som tillsammans backade över 9 procentenheter."

Nu tar vi ner Gud på jorden
- Marie Willermarks blogg - "Rubriken ovan finns i en annons som Frälsningsarmén står bakom. Vi vet naturligtvis att Gud redan har kommit hit, har blivit människa. Det är ett faktum som hela den kristna kyrkan bygger sin existens på. Jesus är uppstånden och högst närvarande genom sin Ande. Så, hur tänker vi med annonsens text? Jo, vi vill berätta om den personliga gemenskapen med Gud som är ursprunget till Frälsningsarméns sociala arbete."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar