Dagens Nyheter

22 sep. 2013

Nyhetsflödet söndagen den 22 september

Söndagen den 22 september

Kommentar om drevet mot Svantesson: Politiker måste få ha en egen uppfattning
- Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida - "Var finns alla normkritiker nu, undrade jag för mig själv, när jag såg journalisternas attityd till vår senaste minister. För det var i sanning märkligt att följa nyhetsrapporteringen kring utnämningen av Elisabeth Svantesson, skriver Stefan Gustavsson i en gästkommentar i Världen idag.
Tre frågor förvånande mig....
"

Vad är Elisabeth Svantessons brott?
- Lukas Berggren i Världen idag - "Det drev som Elisabeth Svantesson (M) har varit utsatt för de senaste dagarna, sedan Fredrik Reinfeldt utsett henne till ny arbetsmarknadsminister, har varit av en sådan omfattning att man kunde tro att hon stod åtalad för ett brott. Så vad är hennes brott? Jo, dels har hon "fel" uppfattning i abort- och äktenskapsfrågan. Dels har hon "fel" religiös övertygelse. Allvarliga brott mot den religionsfientliga konsensuskulturen."

 Befria Svenska kyrkan en gång för alla!
- Bo Wetteus i Hemmets Vän - "Har kyrkan hamnat i rövarhänder? Är det inte dags att befria kyrkan en gång för alla? Flera i de politiska grupperingarna har uttryckt att om kyrkan blir helt fri kommer den att marginaliseras och bli mer konservativ. Man varnar till och med att den skulle bli en sekt.
Hur det blir med det är svårt att sia om. Ett är säkert: om Svenska kyrkan blir helt fri från alla politiska bindningar kommer den att på ett mer frimodigt sätt förkunna och stå klart och frimodigt för evangeliet om omvändelse och tro och ett trovärdigt kristet liv söndag och vardag
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar