Dagens Nyheter

5 sep. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 5 september

Torsdag den 5 september

Vad är det vi tror på?
- Marcus Birro i Expressen - "När jag läser Bibeln är det Guds ord jag läser.
För alla er sekulariserade ateister kanske det framstår som rätt självklart, men en märklig sak har inträffat i svensk kristenhet. Gud har blivit ett lapptäcke. Det går utmärkt att klippa ur sin favoritfärg och sedan sy sig en helt egen tro att svepa in sig i. Allting går bra. Allt är upphöjt flummigt. Det besvärliga kasseras. Det uppfodrande är det ingen som vill ta i. Det spelar ingen roll hur du lever eller vad du gör, allt är okej, kärleken kommer inte med ett enda krav. Vi daltar med vuxna människor i det här landet på ett sätt som vi aldrig skulle dalta med våra barn.
Vi tror att sökande människor är rädda för omvändelse, för krav, för nystart, för Guds mirakel.
"

”Vi behöver kanske ett läroämbete”
- Sten-Gunnar Hedin kommenterar debatten efter Niklas Piensohos tal på Nyhemsveckan. Världen idag - "En kristen grundvärdering går inte tillbaka till svensk lag, eller ens till Mose lag, utan den går tillbaka till skapelseordningen, att Gud skapade man och kvinna. Och då menar jag att det inte finns någon möjlighet till utlevd homosexualitet. Men jag tycker det är värdefullt att påminna om att Nya testamentet talar om handlingen och inte om personlighet eller läggning. Vi alla är ju faktiskt människor födda efter syndafallet och vi bär alla spår av denna grundskada på ett eller annat sätt. Så vi måste var och en ta upp kampen i de fall där spåren av syndafallet som finns hos oss inte är förenliga med det som Skaparen har tänkt."

Angreppen utifrån: 2. De Gudlösa Ismerna
- Bength Gustafsons blogg - "Varför tänker, känner, vill, beslutar, talar och handlar en svensk, både ung och gammal, såsom han och hon gör? Vad är det som påverkar och formar svenskens  livsstil? Svaret eller svaren på denna fråga har säkert varit olika under olika tider av Sveriges historia. Men vad svarar vi på den frågan  idag?  Det är här som jag menar att de olika ismerna – de olika tanke- och idésystemen kommer in i bilden."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar