Dagens Nyheter

21 sep. 2013

Nyhetsflödet lördag den 21 september

Lördag den 21 september

För SR:s inrikesreporter är Livets Ordmedlemmar ”tänkbara stinkbomber”
- Sievert Öholms blogg - "För SR:s inrikesreporter är medlemmar i Livets Ord ”tänkbara stinkbomber”. Jag trodde inte mina öron när jag hörde Studio l :s inrikesreporter, Tomas Ramberg,använda orden ” tänkbar stinkbomb” om den tillträdande arbetsmarknadsministern, Elisabet Svantesson. Anledningen var att ministern för tio år sedan varit medlem i Livets Ord och även varit   uttalad abortmotståndare som medlem  i organisationen Ja, till livet.
Uttrycket är nog det mest flagranta övertramp jag stött på som avslöjar  journalisters okunskap, intolerans och ideologiska högfärd, alla kategorier. Att här ens föra på tal  tros- och religionsfrihet som något självklart i vårt land känns bara som att tala till en vägg...
...Det allvarliga är att intoleransen i religiösa och etiska frågor eskalerar i medierna  och att annars begåvade journalister som Ramberg blåser under den intoleransen. Stinkbomben är inte längre tänkbar,  den har redan  briserat,  men  i direktsändning  och utlöst av Tomas Ramberg.
"

”En fundamentalism som saknar motstycke”
- Världen idag - "Den sekulära humanismen slår nya rekord.
Så kommenterar förre KD-ledaren Alf Svensson hetsjakten på nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson (M) för hennes tro
."

Hvorfor har vi det ikke bedre, når vi har det så godt?
- Kristeligt Dagblad - "Trods stress, ensomhed og et højt forbrug af alkohol og antidepressiv medicin er Danmark fortsat det lykkeligste land i verden, viser ny rapport. Hvordan hænger det sammen?
Danmark scorer i undersøgelse efter undersøgelse førstepladsen som verdens lykkeligste folk. Men hvordan hænger det sammen med, at 455.000 danskere spiser antidepressive piller mod angst og depression og dermed har et 50 procent højere forbrug af depressionsmedicin end gennemsnittet i andre sammenlignelige lande?
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar