Dagens Nyheter

8 sep. 2013

Nyhetsflödet söndag den 8 september

Söndag den 8 september

Var formas teologin?
- Ulf Ekman i Världen idag - "Påståendet att teologi formas i den lokala församlingen, hörs då och då och verkar ha blivit något av en grundbult kanske främst i svensk pingstteologi. Om jag inte är helt fel ute, så hänger det samman med synen på den fria församlingens självständighet och tanken att det inte ska finnas någon auktoritet över den enskilda församlingen. Frågan är om detta är hållbart? Om man accepterar någon slags teologisk likriktning över de lokala församlingarna, ska man då fortsätta tala om deras självständighet?"

 Kristna i Syrien: en attack från Väst skulle förvärra situationen
- Signum - "Fastän president Barack Obama och premiärminister David Cameron båda vänt sig till sina respektive lagstiftande församlingar innan de väljer att tillgripa militärt våld i Syrien finns det en intressegrupp för vilken mycket mera står på spel och som skulle besvara en förfrågan med ett rungande ”nej!”: Syriens kristna."

Vem ansvarar för Pingströrelsens teologi?
- Tommy Dahlmans blogg - "Vem ansvarar för Pingströrelsens teologi? Den karismatiska pentecostala teologin har pollinerat hela Kristi kropp under det senaste århundradet. Det har framförallt handlat om synen på den heliga ande och erfarenheterna av andens övernaturliga mått.  Detta är ett pund som måste förvaltas ansvarsfullt, även inom svensk pingströrelse. Men pingstteologin handlar om så mycket mer än detta"

Er redd rusmisbrukere ikke lenger kan gå på fotballkamp
- NRK" Vi er veldig skuffet, både over politikerne og over Viking som nå åpner opp for å servere alkohol på sine kamper, sier Ole Andreas Westby.
Han er regionleder for Frelsesarmeens rusomsorg på Vestlandet, og er blant annet ansvarlig for gatefotballen.
Et fritidstilbud som gis til rusmisbrukere, og hvor samarbeid med flere fotballklubber blant annet har gitt brukerne av rustilbudet billetter til Viking-kamper. Men etter at det ble klart at Viking får lov til å servere alkohol på deler av stadion ser ikke Westby hvordan han skal kunne ta med rusmisbrukere til arenaen.
– Vi må nå vurderer om vi kan ta med de rusavhengige på stadion, sier Westby."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar