Dagens Nyheter

24 sep. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 24 september

Tisdag den 24 september

Kompromisslös och evangelisk?
- Mikael Karlendals blogg - "Säga vad man vill om Carl-Henric Jaktlund, men nog är det lätt att tolka honom som om han var en listig debattör, som knappast något politiskt parti skulle avvisa som talskrivare åt sina politiker! Med retorisk slughet har han, i sin ledarkrönika i Dagen idag, i några snabba, enkla penseldrag målat upp alla som inte sympatiserar med honom och Niklas Piensohos nyhemstal som lagiska och kärlekslösa personer som inte förmår predika ett sant evangelium om nåd!...
...Mitt problem med ovan nämnda förkunnelsetrend är kort och gott, att den är fullständigt obiblisk och håller inte en normal kristen standard. Förkunnelsen om nåd blir inte tydligare för att man tar bort förkunnelsen om omvändelse. Utan talet om omvändelse blir talet om nåd bara tomma ord. Det är Guds nåd som gör att vi kan och får omvända oss och få en ny chans, igen och igen. Om man inte predikar omvändelse, om man inte tydligt förklarar att man måste vara villig att lämna det gamla livet om man vill följa Jesus, om man inte predikar lydnad för Jesus – då borde man helst inte predika alls. För kristen förkunnelse är en allvarlig sak inför Gud.
"

Tro och veta om Svantesson
- Sanna Rayman på Ledarbloggen i Svenska Dagbladet - "Diskussionen om arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantessons kyrklighet ger mig principiell klåda. Äpplen och päron flyger genom luften och ingen gör minsta ansats att skilja mellan frukterna. Ett praktexempel finner vi hos Åsa Linderborg, som häromdagen förkunnade att ”Elisabeth Svantesson är den riktiga Omar Mustafa”. Det håller inte jag med om. Men låt oss ta allt i tur och ordning."

Intolerans i toleransens namn
- Ruth Nordström i Världen idag - "Den senaste veckans mediadrev kring statsminister Fredrik Reinfeldts utnämning av Elisabeth Svantesson som ny arbetsmarknadsminister visar tydligt vilken ankdamm av politisk korrekthet Sverige är. PJ Anders Linder, Nybliven VD och chefredaktör i Axess, skrev på Twitter i veckan: "Fascinerande att ta del av upphetsningen kring utnämningen av Svantesson. "Vi gillar olika – Jo, tjena". Paulina Neuding, jurist och chefredaktör på det borgerliga magasinet Neo, twittrade: "mycket låg nivå i debatt kring tillsättningen av Svantesson. Demoniseringen av hennes åsikter parat med öppet förakt mot troende. Sverige är speciellt." Juristen och opinionsbildaren Alice Teodorescu skrev träffsäkert: "samma debattvänster som står på barrikaderna för utlandsföddas rätt att utöva sin religion slår bakut över en kristen minister, varför?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar